BMW Art & Culture slavi deset godina partnerstva sa Paris Photo

U saradnji sa Nicephore, Niece Museum, BMW Art & Culture je ponosna da predstavi „Ici, par-dela les brumes“ (Ovde, iza magle), izložbu radova Alexandra Catiere, koja je odabrana kao pobednik 2011 BMW residency prilikom čega je odato priznanje nežnosti i ljudskosti njene umetničke vizije.
Marion Gronier, pobednica 2012 residency konkursa će takođe predstaviti svoj rad, što prikazuje posvećenost i doprinos ove kompanije kada je reč o umetničkim fotografijama. BMW France od 2003. godine podržava ove izložbe kada je i počela da sarađuje sa Paris Photo. BMW-ovo uključivanje u fotografske radionice reflektuje dugoročnu i duboku posvećenost savremenim umetnostima od strane kompanije.
Izvor: Moto.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Snimljen BMW M6 Gran Coupe

BMW polako priprema premijeru novog M modela, ovoga puta reč je o modelu M6  Gran Copue. Iako zvanična premijera tek sledi ovo su prve slike novog člana M porodice nastale tokom ceremonije proslavljanja 40 godina M odeljenja koja je održana prošle nedelje.
Zvanična premijera BMW-a M6 Gran Coupe se očekuje početkom sledeće godine (na Salonu automobila u Detroitu u januaru), a pokretaće ga isti motor kao i M5 i M6 (4,4 litarski V8 sa 560KS i 680 Nm obrtnog momenta), koji je uparen sa sedmostepenom DCT transmisijom.
Najveća brzina će biti ograničena na 250 km/h, dok će ubrzanje od 0 do 100 km/h iznositi manje od 4,5 sekunde.
M6 Gran Coupe će dobiti i krov od ugljeničnih vlakna, felne od 20 inča i karbon-keramičke kočnice, prodaja će početi na leto sledeće godine, a britanski izvori procenjuju da će koštati 96.000-98.000 funti.
Više slika možete pofledati OVDE.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW X4 Concept na Salonu u Detroitu?

O BMW-u X4 se priča već godinama, a u septembru prošle godine Nemci su i zvanično potvrdili dolazak ovog SAC modela (Sports Activity Coupe).
Sada su se pojavile informacije da će se BMW X4 pojaviti u januaru 2013. godine na Salonu automobila u Detroitu, i to u formi koncept vozila. Serijska verzija se navodno u prodaji očekuje tokom 2014. godine i između ostalog će konkurisati već najavljenom Porsche Macanu.
X4 (fabričke oznake F26) će se proizvoditi u američkom Spartanburgu, gde će se po nekim ranijim informacijama proizvoditi do 90.000 komada godišnje.
U svakom slučaju, X4 (dužine oko 465 cm) će se bazirati na BMW-u X3, odlikovaće se atraktivnijim izgledom i prokupeovskim krovom.
U ponudi se očekuju benzinski i dizel motori poznati iz BMW-a X3, a pominju se i X4 M sa šestocilindričnim twin-turbo benzincem i X4 M diesel sa tri-turbo 3,0 litarskim agregatom.

Izvor: AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.