BMW 116d EfficientDynamics troši manje u odnosu na zvanične informacije

Najnovija generacija BMW 116d EfficientDynamics koji je vožen na Green-Car-Guide na RAC Future Car Challenge 2012 zabeležila je prosečnu potrošnju goriva od 2.7L/100km na Brighton-London ruti, čime je zabeleženo unapređenje od 39% u odnosu na zvanične informacije objavljene od strane proizvođača.

Ova trka prvi put je održana pre dve godine, a glavni cilj je stavljanje akcenta na vozila koja odlikuje niska potrošnja energije među kojima su vozila na električni pogon, hibridna vozila, vozila na vodonik i uobičajeni automobili na benzin i dizel sa niskom emisijom štetnih gasova.

Glavni cilj učesnika ove trke jeste korišćenje što je moguće manje energije. Na toj trci korišćen je 116d EfficientDynamics sa 2.0L linijski, četvorocilindarski dizel motor koji isporučuje 116ks izlazne snage pri 4.000o/min i 260Nm između 1750 i 2500o/min i koji je opremljen opcijama za uštedu goriva, među kojima su aerodinamična unapređenja i pneumatici niskog otpora kotrljanja.

Izvor: Moto.rs

Download BMW in Ovi Store now.

VIDEO: Opcioni BMW M Performance volan


Download BMW in Ovi Store now.

BMW M3 DTM Champion Edition

 

BMW je u čast osvajanja ovogodišnjeg DTM šampionata pripremio specijalno izdanje modela M3 Coupe.
M3 koji će se praviti u ograničenoj seriji, 54 primerka (broj pobeda BMW-a u DTM-u), nazvan je BMW M3 DTM Champion Edition, a predstavljen je na "40 Years of M" događaju.
Ovaj specijalni M3 je između ostalog dobio Frozen Black boju i M trake na krovu i prtljažniku, kao i Brunov potpis u enterijeru u kome se nalaze elementi od ugljeničnih vlakana.
Tu je takođe i ZCP Competition Package koja podrazumeva prednji spojler od ugljeničnih vlakana, gloss black otvore za vazduh na haubi, crne točkove i zadnji spojler od ugljeničnih vlakana.
Proizvodnja će početi krajem 2012. godine, isporuke se očkuju krajem januara ili početkom februara sledeće godine.
Više fotografija pogledajte OVDE.

 

Download BMW in Ovi Store now.