BMW na sajmu automobila u Novom Sadu (+ video)

Serija 1 nemačkog BMW-a u centru je pažnje na štandu kompanije "Radulović group" u Hali 1 Novosadskog sajma.
Tokom sajma automobila aktuelno je posebno finansiranje za model BMW 116 dizel, koji može da se kupi sa 30 odsto učešća, na 36 rata bez kamate.
Uz to, izložena je i serija 3, sa modelima BMW 318 dizel i 320 dizel, kao i BMW 520 sa dizel agregatom.
Najveći popust za kupovinu važi za model BMW X5 3.0 X drive dizel, čija redovna cena iznosi 77.000 evra, ali se tokom sajma prodaje za 65.990 evra.
Pored tog modela, izloženi su BMW X1 i X3, kao i modeli brenda Mini "One" i "Countryman".

Download BMW in Ovi Store now.

„Najbrži“ BMW M5 učestvuje na SEMA događaju u Las Vegasu

U toku održavanja ovogodišnjeg SEMA događaja u Las Vegasu biće obezbeđena prilika da se vidi i uživa u pogledu na „najbrži“ BMW M5 model koji definitivni beleži veliko interesovanje.
Standardni F10 M5 modifikovan je od strane IND Distribution i sigurno je da će izvršene izmene biti veoma interesantne. Modifikovani M5 odlikuje krov izrađen od ugljeničnih vlakana, Recaro sedišta, spušteno oslanjanje i nove felne izrađene od lake legure. Uzimajući u obzir veliki broj izvršenih izmena sigurno je da će ovaj model biti izuzetno brz, ali malo je verovatno da će to biti na svetu najbrži M5.
Izvor: Moto.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Rimac e-M3 oborio pet svetskih rekorda

Mate Rimac tek se ovih dana, zbog strogih pravila FIA-e, pohvalio da je uspešno oborio čak pet svetskih rekorda u kategoriji električnih vozila iznad 1000 kilograma. FIA je potvrdila rekord od 7.549 sek. na 1/8 milje, kao i 11.808 sek. za 1/4 milje. Još se čekaju potvrde za rekorde na milju, pola kilometra i kilometar.
Rimac je ta vremena ostvario 17. aprila prošle godine u prerađenom BMW-u M3 koji ima čak 600KS, a do 100 kilometara na sat ubrzava za 3,3 sekundi.
"Morali smo da čekamo više od godinu dana da bi dobili odobrenje od FIA-e za objavljivanje rezultata. Ipak, dok smo čekali, napravili smo još brži automobil. Naš Concept One može da pobedi e-M3 i to za puno" - rekao je Mate Rimac u izjavi za medije.
Takođe je najavio da će prvi Concept One biti isporučen kupcu do kraja godine. Cena vozila je oko milion dolara, a na svim svetskim festivalima dobilo je izuzetno pozitivne kritike. Treba napomenuti da je ovo prvi hrvatski auto rekord koji priznaju FIA i Ginisova knjiga rekorda.

Lista rekorda:
- 1/8 milje: 7,549
- 1/4 milje: 11,808
- 1/2 km: 13,714*
- 1 km: 23,260*
- 1 milja: 35,347*

Download BMW in Ovi Store now.

2013 BMW 335i by K3 Projekt Wheels


K3 Projekt Wheels je predstavio svoju verziju BMW-a serije 3 (f30).
BMW 335i u Estoril Blue II izdanju je dobio BMW M Performance prednje "bubrege", 3M Gloss black kućišta retrovizora, 3M Gloss black zadnji difuzor, modifikovano ogibljenje, K3 Projekt F2 felne od 20 inča, kao i Pirelli Pzero gume.
Više slika pogledajte OVDE.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW M6 Gran Coupe

Nakon M verzija "šestice" Coupe i Cabrio, BMW se priprema i za prezentaciju modela M6 Gran Coupe.
Premijera BMW-a M6 Gran Coupe se očekuje početkom sledeće godine (na Salonu u Detroitu u januaru ili početkom marta u Ženevi), a imaće isti motor kao i M5 i M6 (4,4 litarski V8 sa 412 kW/560KS i 680 Nm obrtnog momenta), u paru sa sedmostepenom DCT transmisijom (za sada nije poznato da li će biti u ponudi i sa manuelnim menjačem).
M6 Gran Coupe će dobiti i krov od ugljeničnih vlakna i karbon-keramičke kočnice, a više fotografija možete pogledati na našoj Facebook fan strani.

Download BMW in Ovi Store now.