BMW xDrive Event

Delta Motors je 27. i 28. oktobra organizovao xDrive Event na NAVAK stazi, u Subotištu, gde su svi zainteresovani klijenti imali priliku da testiraju BMW sa xDrive pogonom i uvere se zašto je to najsavršeniji pogon na četiri točka.
Zainteresovani klijenti su imali priliku da isprobaju BMW 320d xDrive, 525d xDrive i 730d xDrive kao i BMW X1, X3, X5 i X6 na stazi i na poligonu uz pratnju trenera. Nakon toga je stručni BMW trener prisutne informisao o istorijatu BMW pogona na sva četiri točka i upoznao ih sa osnovnim načinima funkcionisanja xDrive pogona. Prisutnima je predstavljena i nova BMW Serija 7 i novi sistemi na vozilu: multifunkcionalna instrument tabla, led farovi, nov sistem za navigaciju i modifikovan sistem za bezbednost u vožnji.
Glavna atrakcija ovog događaja je bila doživljaj prave kritične situacije i pri više od 120 km/h. Insistiralo se na realnosti, na treningu pri realnim brzinama kojima se svakodnevno vozi.
Vozila su se testirala na asfaltnoj stazi kroz „handling“ deo (posebno pripremljen splet povezanih krivina, različitih prečnika i nagiba, nastavlja se na pistu za visoke brzine). Nakon toga, sledila je vožnja na terenskom poligonu sa vodenom preprekom (na odgovarajućim pozicijama postoje fiksne i montažne posebno klizave kvašene površine, kojima se kod određenih vežbi postiže izuzetno slabo prijanjanje pneumatika). Takođe, prisutni su imali priliku da vide demonstraciju polaska automobila iz mesta kada su dva točka unakrsno u kontaktu sa podlogom i da isprobaju različite xDrive modele na istom terenskom poligonu.
xDrive Event omogućio je klijentima upoznavanje sa moćnim i dinamičnim BMW modelima i njihovom najmodernijom tehnologijom.
PR Delta Motors

Više fotografija pogledajte na zvaničnoj BMW Srbija facebook fan strani.

Download BMW in Ovi Store now.

Volvo S60 Polestar vs. BMW M3 & Audi RS4 Avant

TTA prvak Fredrik Ekblom postao je "Švedski Stig", i zajedno sa auto magazinom Auto Motor & Sport testirao potpuno novi Volvo S60 Polestar protiv BMW-a M3 i Audija RS4 na Göteborg City Areni.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW M3 kroz istoriju [INFOGRAFIKA]

BMW M3 je sigurno jedan od svetski najpoznatijih performance automobila.
On je benchmark sportski sedan na koga se svaki sledeći takmac na tržištu ugleda - mnogi rivali su se približili, ali je BMW M3 ostajao nezvanični Kralj autoputeva.
Do kraja 2014. godine, peta generacija modela BMW M3 trebalo bi da se nađe na tržištu, a za sada dajemo vam pregled svih generacija ovog sjajnog modela Bavaraca.

Izvor: Econimy.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Dizajneri BMW-a osvojili žiri Nemačke nagrade za dizajn

Objavljeni su dobitnici Design Award-a 2013. Nemačko veće za dizajn, koje okuplja najistaknutije stručnjake dizajna, dodelilo je "nagradu svih nagrada" za BMW serije 6 Cabrio i BMW serije 1.
Ovogodišnji nemački Design Award izabrao je elegantni BMW serije 6 Cabrio za pobednika u kategoriji Saobraćaj i javni prostor. Takođe, za istaknuti dizajn, veliko priznanje dobio je i BMW serije 1.
Dizajneri grupe BMW više puta su dobili priznanje od Veća za dizajn za svoje proizvode. U 2012. na premijeri Nemačke dodele nagrada za dizajn, žiri je dodelio priznanje seriji 5 Touring (srebro). Godine 2012. BMW serije 1 je osigurao prvo mesto u kategoriji Product Design Award, a BMW serije 6 Cabrio je već osvojio simpatije sudija međunarodno priznate nagrade Good Design Award 2011.
Zahvaljujući svom cilju da postavi inovativne dizajnerske trendove sa međunarodnim uticajem, Veće za dizajn uživa veliku reputaciju. Tako je njihova nagrada za dizajn, nakon samo dva izdanja, već postala važno merilo u dizajnerskim trendovima, a u mnogome je odredila vrednost brendovima u Nemačkoj.
Za 2013, Veće za dizajn podelilo je nominacije u deset novih kategorija. Osim Transporta i javnog prostora, kategorije uključuju Interaktivno korisničko iskustvo, Radne prostore, Audiovizuelne i digitalne medije, kao iLifestyle.
Svečana dodela nagrada održaće se 15. februara 2013. u okviru Ambiente, međunarodnog velesajma u Frankfurtu.

Download BMW in Ovi Store now.