Video: Loš pokušaj driftovanja


Download BMW in Ovi Store now.

Video: BMW E92 M3 ukraden pomoću tehnike kloniranja ključaDownload BMW in Ovi Store now.

BMW Individual X6 Performance Edition i BMW 6 Series Coupe Frozen Silver Edition

BMW je najavio nove specijalne edicije modela X6 i serije 6 Coupe, i to samo za američko tržište.
To su Individual X6 Performance Edition (biće napravljena ograničena serija od samo 100 komada čija isporuka startuje sredinom decembra) i BMW 6 Series Coupe Frozen Silver Edition koja će biti još eksluzivniji budući da će biti ponuđeno samo 55 primeraka (od sredine januara sledeće godine).
50 od 100 komada čini model BMW X6 xDrive35i (cena u SAD-u iznosi 81.695 tamošnjih dolara), a ostalih 50 komada čini BMW X6 xDrive50i po ceni od 92.895 dolara.
Ovaj X6 ima M Performance Package (podrazumeva plus od 15KS i 40 Nm kod modela X6 xDrive35i, a 40KS i 40 Nm više kod modela X6 xDrive50i), zatim Pearl Silver metalik boju, 20-inčne alu točkove, crne izduvne cevi, sportska sedišta sa crnom alkantarom i kožom (prošiveno Sakhir Orange koncem), detalje od ugljeničnih vlakna, kao i Premium, Cold Weather i Technology Pakete.
X6 xDrive50i je takođe dobio i LED prednja svetla i Premium Sound Package.
Što se tiče serije 6 Coupe Frozen Silver Edition, u ponudi su verzije 650i Coupe po ceni od 99.295 dolara i 650i xDrive Coupe koji košta 102.695 dolara.
"Šestica" se u ovom izdanju između ostalog ističe "Frozen Silver" bojom, crnim retrovizorima i difuzorom, M Performance bi-color točkovima od 20 inča, M Sport Package-om, aero kit-om, M volanom, alkantarom u enterijeru, sportskim izduvnim sistemom, crnim kočionim kleštima, Black Nappa kožnim enterijerom, a tu su i head-up display (HUD) i volan sa grejanjem.
Izvor: AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Video: APEX | Put u BMWCCA Club Racing sa BMW e90 M3


Download BMW in Ovi Store now.

BMW od Peugeot-Citroena traži odštetu od skoro 50 miliona evra

Nemački proizvođač automobila BMW traži odštetu u iznosu od skoro 50 miliona evra od francuske firme PSA Peugeot Citroen, nakon završetka njihove saradnje na hibridnim vozilima, prenosi nemački časopis Wirtschaftswoche koji će se u prodaji pojaviti u ponedeljak.

 Prema izjavi visokopozicioniranog izvora iz BMW-a, firma zahteva gotovo 50 miliona evra odštete zbog dodatnih troškova nastalih tokom pomenutog partnerstva.

PSA i BMW, koji sarađuju već deset godina, u februaru 2011. su najavili nastavak saradnje na polju tehnologije hibridnih vozila. Trebalo je uložiti oko 100 miliona evra u zajedničku kompaniju, stacioniranu u Minhenu i u Miluzu. Ranije dogovoreni sporazum između Francuza i američke firme General Motors početkom godine je izmenjen, a u BMW-u su računali da će PSA koristiti materijal razvijen u sklopu zajedničkog preduzeća, ali to nije realizovano, objasnio je za Wirtschaftswoche izvor iz BMW-a.

Partnerstvo dve grupacija uskoro bi trebalo da bude raskinuto, piše časopis. BMW će nastaviti da kupuje motore od Peugeota za BMW Mini do 2015., ali nakon toga će početi da ih proizvodi sam. Wirtschaftswoche prenosi da iz uprave PSA najavljuju tešnju saradnju sa američkim General Motorsom.

Download BMW in Ovi Store now.