Alpina BMW B7 2013 druga generacija superluksuzne limuzine

BMW je unapredio drugu generaciju svog uspešnog Alpina BMW B7 luksuznog sedana super visokih performansi dodajući mu dodatne performanse, nove dizajnerske karakteristike i unapređenu efikasnost. Novi B7 je imao svoj severnoamerički debi na istorijskom 2012 Pebble Beach događaju.
Novi Alpine BMW B7 je unapređen u liniji sa unapređenjima koja su načinjena na 2013 BMW Serija 7 sedan modelu uključujući više snage, više performansi, kao i više efikasnosti. Novi B7 model karakteriše dodatnih 40ks snage, za ukupni 540ks i povećanje obrtnog momenta koji sada iznosi 718Nm.
Unapređenja su ostvarena BMW Valvetronic tehnologijom usisavanja vazduha kao i novom Alpina osmostepenom transmisijom visokih performansi. Maksimalna brzina vozila je povećana na 310km/h, dok je ubrzavanje od 0 do 100km/h spalo na 4.3 sekunde.
Ovaj model će biti dostupan u četiri različite varijante i to sa standardnim međuosovinskim rastojanjem, produženim međuosovinskim rastojanjem, sDrive i xDrive. Sve verzije su opremljene sa preko 30 novih delova koji unapređuju dizajn i frontalnu aerodinamiku sa ciljem efikasnijeg kanalisanja vazduha za hlađenje koji je neophodan zbog povećane snage motora.
Nove opcije kod ovog modela su nova rešetka motora, unapređena Xenon adaptivna svetla, LED prednja svetla za maglu. Tu su i opcije automatskog start/stop sistema, te Bang & Olufsen Surround zvučni sistem.
Više slika možete pogledati na našoj Facebook fan strani.
Izvor: Moto.rs

Download BMW in Ovi Store now.

BMW dizajneri kažu da je Apple uticao na kupce za izbor belih kola

U nedavnoj raspravi o trendovima koji utiču na automobilsku industriju Sandy McGill, vodeći dizajner pri BMW Designworks je izjavio da su pokojni Steve Jobs i kompanija Apple uticali na automobilsku industriju time što je bela boja, koja je zaštitni znak Apple proizvoda postala veoma popularna i kod automobila.

Pre nego što su proizvodi kompanije Apple postali planetarno popularni, bela boja je bila povezivana sa proizvodima kao što su frižideri ili pločice u kupatilu. Apple je načinio belu boju omiljenom, navodi McGill.

Izvor: Moto.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Thermaltake gejmerski miš dizajniran od strane BMW Designworks USA

BMW je dugo poznata kao kompanija koja gradi „Ultimativne vozačke mašine“, ali sada je odeljenje ove kompanije pojam Ultimate prebacilo na potpuno novu teritoriju i instalirano igrački miš koji ima predispozicije da postane vrhunsko igračko rešenje.

Ovaj model je izrađen u saradnji sa kompanijom Thermaltake koja proizvodi računarske komponente i baziran je na Level 10 M igračkom mišu ove kompanije. Miš karakterišu opcije za podešavanje po visini dela za oslanjanje trke, a osnova miša je urađena od legure aluminijuma.

Strane miša su otvorene dok se sa gornje strane takođe nalazi otvor za ventiliranje. Miš poseduje sedam tastera koji se mogu prilagodljivo programirati za sedam specifičnih funkcija u okviru igara. Cena ovog miša bi trebalo da bude oko 80 evra.

Izvor: Moto.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Video: Malo driftovanja BMW-a M3 iznerviralo policiju


Download BMW in Ovi Store now.

Najnovije reklame kompanije BMW "The Scream, The Doves, Best day ever"

Download BMW in Ovi Store now.