Video: BMW M3 GT2 sleteo na vrh planinu u Norveškoj


Download BMW in Ovi Store now.

BMW M3 DTM u 360°


Novo! Iskusite i doživite BMW M3 DTM u punih 360° stepeni.

Posetite specijalnu BMW stranicu i moćićete da iz svih uglova detaljno pogledate trkački BMW M3 koji se uspešno takmiči u DTM šampionatu.

Adresa je:http://www.bmw-motorsport.com/en/cars/bmw-m3-dtm-flash.html?startPage=view360

Izvor: Radulovic-group.com

Download BMW in Ovi Store now.

BMW Serije M5 bi mogao da ima više snage u verziji za američko tržište

Pojavljivanje novog BMW M5 modela u SAD u verziji za 2013. godinu je pokrenulo nekoliko pitanja. Naime, prema nekom nezvaničnim testovima utvrđeno je da ovaj model izgleda poseduje jači motor nego što je to kompanija zvanično saopštila.
Prema informacijama koje su objavljene ovaj model koji je opremljen V8 motorom zapremine 4.4.L je sertifikovan na 560ks snage i 667NM obrtnog momenta. Nedavni testovi provere snage motora ovog modela na dinamometru su otkrili da ovaj model na zadnjim točkovima razvija 527ks snage i 635Nm obrtnog momenta.
Ideja o tome da je motor potcenjen je samo pretpostavka, ali opšte pravilo je da se gubi oko 15% snage kada je reč o snazi koja se prenosi na točkove, dok bi u slučaju ovog modela ako su pomenute cifre tačne taj gubitak bio 6%. Da je reč o gubitku od 15% onda bi rezultati pokazivali 476ks snage, a ne 527ks.

Izvor:Moto.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Video: A Heart with 4 Cylinders


Download BMW in Ovi Store now.

BMW serije 1 Gran Turismo


U ponudi bavarskog BMW-a se trenutno nalazi samo jedan Gran Turismo model (serija 5 GT), ali će se to vremenom promeniti.

 Tako će od jeseni 2013. godine u prodaji biti i nova Serija 3 GT (u odnosu na Seriju 3 sedan će biti skuplja za oko 4.500 evra), a na ovogodišnjem Salonu automobila u Parizu BMW će predstaviti svoj najmanji Gran Turismo model – seriju 1 GT.  

Najvažnija karakteristika BMW-a serije 1 GT je činjenica da će imati prednji pogon (opciono će biti dostupan i sa pogonom na sva četiri točka), a biće napravljen na platformi novog Minija koji se inače očekuje sledeće godine.

U paleti motora će se po ranijim najavama naći trocilindrični i četvorocilindrični turbo benzinski i dizel motori, uključujući i 1,5 litarske trocilindrične benzince i dizelaše (i najslabiji dizelaš će imati više od 100KS). Kupci će moći da biraju između šestostepenog manuelnog menjača i osmostepenog automatika.

Takođe, u planu su i hibridna verzija, kao i varijanta sa elektro pogonom.

Foto: Auto Bild via Germancarforum.com

Usput, novi broj Auto Bilda izlazi sutra, a evo kako se trenutno na sajtu Autobild.de reklamira taj novi broj.
Izvor: AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.