Test vozač BMW-a poginuo tokom testiranja

21. septembra u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Nemačkoja na putu A92 u blizini BMW-ve Dingolfing fabrike poginuo je BMW-ov test vozač.
BMW-ov test vozač je testirao seriju 3 Hybrid Prototype na nemačkom autobanu. Po prvim rezultatima istrage u pitanju je bio test koji je proveravao karakteristike automobila pri vožnji maksimalnom brzinom.
Tokom vožnje brzinom većom od 250 km/h vozač je naišao na kolonu šlepera koji su se kretali desnom trakom. Tokom preticanja jedan od šlepera je naglo skrenuo u levu traku, vozač BMW-a je pokušao da ga izbegne pomeranjem bežeći sve više u levu stranu. U jednom trenutku je zakačio nakinu koja ga je odbacila i on je u punoj brzini udario i desni deo prikolice.
Test vozač je bioa sam u kolima i na mesti je ostao mrtav. Koliko je sudar bio jak vidi se na slikama, a i vatrogasci su morali da seku olupinu automobila kako bi izvukli telo BMW-ovog vozača.
Više slika možete pogledati OVDE.

Download BMW in Ovi Store now.

SR Exclusive BMW M3 Coupe

Nemački tjuner SR Exclusive predstavlja svoj novi projekat – mat zlatni BMW M3 Coupe.
Ukratko, ovaj M3 je dobio ADV1 5.1 točkove, KKS Performance izduvni sistem, kao i Vorsteiner haubu i prtljažnik od ugljeničnih vlakana.
Izvor - Autoblog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Video: BMW Driving Experience. 35 years of training


Download BMW in Ovi Store now.

G-Power G1 V8 Hurricane RS

Nemački tjuner G-Power poboljšao je još jedan BMW 1M Coupe. Oni su u najmanji BMW M model ugradili V8 motor iz BMW-a M3 i uparili ga sa DCT menjačem. Uz pomoć T1-523 ACA kompresora snaga je povećana na 600 KS.
Tjinirani model je nazvan G-Power G1 V8 Hurricane RS i predstavljaja najbrži BMW 1M Coupe na svetu. Napravljen je povodom obeležavanja 30 godina nemačke kompanije.
G-Power G1 V8 Hurricane RS raspolaže sa 600KS i 580 Nm obrtnog momenta, od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,4 sekunde, do 200 km/h stiže za 12,7 sekundi, a može da postigne više od 330 km/h.
U paketu se pored novog motora nalazi i novi sportski izduvni sistem od nerđajućeg čelika, G-Power Silverstone Diamond felne od 20 inča, gume Michelin Pilot Super Sport 255/30 ZR 20 i 295/25 ZR 20, high-performance karbon-keramičke kočnice, modifikovano ogibljenje, hauba i zadnji spojler od ugljeničnih vlakana i dorađeni enterijer.
Biće proizvedeno samo 30 primeraka a cena iznosi 141.177 evra.
Više slika pogledajte OVDE.

Download BMW in Ovi Store now.

Video: Supruga Augusto Farfus-a BMW DTM vozača preživela paklenu vožnju sa suprugom


Download BMW in Ovi Store now.