BMW modeli za policiju i VIP

BMW će u Lajpcigu narednog meseca predstaviti svoje nove modele namenjene za prevoz VIP ličnosti, kao i nova policijska vozila.

 Očekuje se predstavljanje BMW 3 Series Touring, X3, 7 Series High Security i X5 Security, i3 Concept, R1200RT, G650GS, F800ST i K1600G. Nemački policajci će znati da uživaju u vožnji ovih službenih vozila.
Nemačka policija je od početka uključena u razvoj BMW 3 Touring i BMW X3, dok su i3 koncept namenili za korišćenje u urbanim zonama.
Što se tiče vozila za VIP, nova serija 7 High Security i X5 Security sada su dodatno bezbednija i imaju izuzetno visoke ocene bezbednosti po pitanju oklopa i zaštite putnika.
Detalji će biti poznati nakon sajma policijske opreme koji se održava u Lajpcigu sledećeg meseca.

Izvor: AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Sveži detalji o novom BMW-u M3

Sledeća generacija BMW-a M3 će debitovati u martu sledeće godine na Salonu automobila u Ženevi. Ispod haube će dobiti turbo redni šestocilindrični motor, a biće dostupan isključivo sa menjačem sa dvostrukim kvačilom.

Ovaj motor je u stvari modifikovana verzija N55 motora koji pokreće modele M135i i 640i.

Ovako temeljito dorađeni 3,0 litarski N55 motor bi trebalo da razvija snagu veću od 450KS i najveći obrtni moment od oko 650 Nm. Očekuje se da će pomenuti prenos imati 7-stepeni, a snagu će prenositi na zadnje točkove.  
Još jedna novost za M3 će biti elektro-mehanički upravljač i elektronski M diferencijal sa blokadom. Možemo očekivati i upotrebu aluminijuma koji bi trebalo da se koristi za vrata i poklopac kako bi se smanjila masa automobila. Realno se može očekivati masa manja od 1,6 tona prethodnika.  

Što se dizajna tiče, novi M3 će se od standardnog razlikovati u agresivnijim detaljima koji će naglasiti dinamičnost i posebnost automobila u poređenju sa ostatkom ponude.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW M Performance umesto "is" značke

Svi oni koji nisu bili spremni za kupovinu BMW-a s M oznakom ili za njega nisu imali novca, alternativu su imali u modelima koji su dolazili sa “is” značkom. Ta značka neće još dugo boraviti u BMW-ovom svetu, budući da Bavarci planiraju da je zamene nedavno predstavljenom M Performance oznakom.

 M Performance modeli iz ponude će istisnuti dosadašnje “is” varijante koje je BMW nudio svima onima koji su želeli sportski orijentisani automobil bez svega što nosi M oznaka. Umesto njih, BMW se odlučio da koristi M Performance oznaku koja u osnovi donosi potpuno normalan automobil samo sa drugačijim motorom, nešto bolju opremu i tehniku, kao i sa branicima i vizuelnim sitnicama koje je dizajnirao M GmbH.

Pomenuta izmena neće se dogoditi odmah, već će se postepeno uvoditi na smeni generacije pojedinog modela kako se ne bi izazvala pometnja i zbunjenost kod kupaca. Tako modeli poput 335is odlaze u istoriju. BMW je do sada već predstavio limuzinsku i karavan seriju 5 sa M Performance oznakom, a istu oznaku dobili su i X5 i X6. Uskoro će tu značku poneti i članovi serije 1, a gde će biti kraj ovakvog označavanja još nije potpuno poznato.

Download BMW in Ovi Store now.

Svi BMW modeli sa 4 godine garancije i besplatnog servisa

Da bi uživanje u vožnji učinili dužim, garancija i Service Inclusive svih BMW modela su produženi na 4 godine i to od sada postaje standard.

 Vaša bezbrižnost je duplo duža, tako da u potpunosti možete da se prepustite čarima vožnje koju pružaju BMW vozila.

Za dodatne informacije posetite Radulović BMW salone u Beogradu i Novom Sadu.

Izvor: Radulovic-group.com

Download BMW in Ovi Store now.

BMW X3 sDrive 18d

BMW je na nemačkom tržištu lansirao novu verziju modela X3. U pitanju je BMW X3 sDrive 18d sa zadnjim pogonom i 2,0 litarskim četvorocilindričnim TwinPower Turbo dizelašem koji raspolaže sa 105 kW/143KS i 360 Nm obrtnog momenta pri 1750 – 2500 o/min.
BMW X3 sDrive18d od 0-100 km/h ubrzava za 9,9 sekundi i postiže maksimalnih 195 km/h (u verziji sa šestostepenim manuelnim menjačem), odnosno 10,3 sekunde i 190 km/h sa automatikom.
Sa manuelnim menjačem potrošnja goriva je 5,1 l/100 km i emisija CO2 iznosi 135 g/km, a sa osmostepenim automatikom troši 5,4 l/100 km i emituje 142 grama CO2 po km.
Ovaj X3 u standardnoj opremi ima i sistem regeneracije kočione sile, el. servo, indikator za optimalnu promena brzina, Auto Start-Stop i ECO PRO mode.
X3 sDrive18d u Nemačkoj košta 36.200 evra.

Izvor - Autoblog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

G-Power BMW 1 M Coupe

G-POWER se pobrinuo i za pojačanje 3,0 litarskog šestocilindričnog motora u BMW-u serije 1 M Coupe.
To znači da ova "jedinica" Coupe sada raspolaže sa 435KS (15KS više od standardnog BMW-a M3) i 590 Nm obrtnog momenta, i to pre svega zahvaljujući ASA kompresoru.

Ubrzanje od 0-100 km/h traje 4,5 sekunde, dok najveća brzina iznosi 300 km/h.

Izvor: Autoblog.rs

Download BMW in Ovi Store now.
«Prethodni   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12  Sledeći»