VIDEO: BMW serija 3 vs Audi A4 vs Mercedes C klase


Download BMW in Ovi Store now.

BMW Android aplikacija za daljinsko upravljanje automobilom

Između ostalog, BMW Android aplikacija “My BMW Remote” može da vam pomogne i da pronađete automobil na parkingu, ali i da kontrolišete klima uređaj u vozilu.

Aplikacija “My BMW Remote” od sada je dostupna i za pametne telefone na Android operativnom sistemu. Aplikacija se može preuzeti bespaltno sa Google Play lokacije (bivši Android Market), i nudi sve funkcionalnosti kao i iPhone verzija predstavljena 2010.

Aplikacija “My BMW Remote” omogućava korisnicima da obavljaju svakojake funkcija nad BMW automobilom i to izvan vozila, čak i bez potrebe da se u blizini, na primer:

    * funkcija “Remote Door Lock & Unlock” omogućava zaključavanje i otključavanje vozila sa smartphonea

    * “Climate Control” omogućava kontrolu unutrašnje temperature podešavanjem ventilatora i grejanja pa čak i programiranje celog sistema po tajmeru

    * Sa funkcijom “Horn Blow” uključuje se sirena,  dok “Flash Light” uključuje spoljno osvetljenje i farove, a korisnik može da uključuje svetlosne i vizuelne signale kako bi recimo pronašao automobil na velikim parkinzima

    * ukolio je automobil van vidokruga i domašaja zvučnih signala, ali u radijusu od funkcija “Vehicle Finder” prikazuje položaj automobila na mapi  smartphonea i upućuje vas najkraćim putem do vozila

    * i konačno, korišćenjem funkcije Google Local Search, korisnici mogu da uvoze značajne interesne lokacije (POIs) iz njihovih pametnih telefona direktno u navigacioni sistem vozila


Download BMW in Ovi Store now.

Hamann BMW 6-Series Gran Coupe

Hamann Motorsport je sa jednom slikom najavio svoj novi tjuning paket namenjen BMW-u serije 6 Gran Coupe.
Za sada nema mnogo detalja, ali je poznato da će serija 6 Gran Coupe dobiti Hamann Motorsport aero body kit (izmenjeni prednji branik sa spojlerom, set pragova, zadnji difuzor, spojler na prtljažniku, haubu od ugljeničnih vlakana...), komplet novih točkova (uključujući i Anniversary EVO od 22 inča), sportski izduvni sistem, modifikovano ogibljenje, doterani enterijer, kao i pojačane motore.
Konkretniji detalji i slike tek slede.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW 3-Series Concept na Salonu u Parizu


U ponudi BMW-a se trenutno nalazi samo jedan Gran Turismo model (serija 5 GT), ali će se to uskoro promeniti. Naime, nakon nedavne vesti da će na ovogodišnjem Salonu automobila u Parizu BMW predstaviti svoj najmanji Gran Turismo model – seriju 1 GT, sada britanski Autocar najavljuje da će u Parizu Bavarci izložiti i koncept verziju serije 3 Gran Turismo.  

Što se serijske varijante serije 3 GT tiče (fabričke oznake F34), ona će se na tržištu pojaviti u prvoj polovini sledeće godine (po nekim informacijama, to će se desiti u martu).

Serija 3 GT bi trebalo da se odlikuje atraktivnijim izgledom u poređenju sa većim BMW-om 5 GT, imaće duže međuosovinsko rastojanje u odnosu na seriju 3 sedan, a nudiće više mesta za putnike pozadi, kao i veći prtljažnik.

U BMW-u "trojku" GT opisuju kao "Progressive Activity Coupe", a što se palete pogonskih agregata tiče, ona bi po ranijim najavama trebalo da bude ista kao i kod nove generacije serije 3. To znači da će 3 GT između ostalog dobiti i 3,0 litarski šestocilindrični TwinPower Turbo benzinac koji razvija 225 kW/306KS pri 5800 o/min. i 400 Nm pri 1200-5000 o/min. 

Takođe, kupci će po ranijim najavama moći da biraju između dva ili tri sedišta pozadi, kao opcija će se nuditi i stakleni panoramski krov, a na vratima prtljažnika će biti moguće da se otvori samo staklo.

Nemački Auto Bild je nedavno pisao da će nova serija 3 GT u odnosu na seriju 3 sedan biti skuplja za oko 4.500 evra.

Izvor: Autoblog.rs

Download BMW in Ovi Store now.