Proizvodnja BMW-a u Meksiku od 2016. ili 2017. godine

Pre dve decenije, BMW je najavio kako planira da izgradi svoj prvi pogon u Severnoj Americi (SAD). Proizvodni pogon sa sedištem u Spartanburgu, Južna Karolina, započeo je sa radom 1994, a iako je u početku iz te fabrike izlazio samo X5, u poslednjih nekoliko godina pridružili su se i ostali članovi X porodice, X6, X3, a u planu je da se za oko dve godine pridruži i X4.
Sada, kako prenosi portal Automotive News, nemački proizvođač automobila razmišlja o širenju i to izgradnjom drugog postrojenja na američkom kontinentu. Samo ovaj put to neće biti SAD, nego nešto južnije. Prve informacije koje su procurile iz same kompanije govore kako BMW trenutno razmatra četiri različita mesta u Meksiku, i ujedno pregovara sa lokalnim vlastima. Sama odluka biće donesena tek iduće godine, ali kako sada stvari stoje, savezna država Queretaro smeštena u samom središnjem delu Meksika najveći je kandidat.

Ako plan dobije zeleno svetlo, nova fabrika će postati operativna krajem 2016-te ili početkom 2017-te sa početnim kapacitetom od oko 40-50.000 automobila, da bi se za godinu dve došlo i do brojke od 100-150.000 automobila godišnje. Osim serije 3, BMW će u novoj fabrici proizvoditi i jedan od svojih novih modela s prednjim pogonom. Ovo širenje proizvodnih kapaciteta samo je dokaz kako u BMW-u nema krize.

Download BMW in Ovi Store now.

Najbrži Rolls-Royce svih vremena

Rolls-Royce bi na predstojećem Salonu automobila u Parizu trebalo da predstavi zanimljivi novitet u svojoj ponudi, coupe verziju modela Ghost i ujedno najbrži model u dugoj i slavnoj istoriji marke.

Naime, ovu coupe varijantu manje RR-ove limuzine bi trebalo da pokreće dorađeni 6,6 litarski V12 motor snage oko 600KS (60-ak KS više od verzije u limuzini), a isti će biti uparen sa 8-stepenim ZF-ovim automatskim menjačem koji će snagu i moment usmeravati na zadnje točkove.
Pored toga, coupe će dobiti modifikovano ogibljenje, a ukupno gledajući ovaj automobil će biti niži, širi i nešto kraći, kao i lakši od limuzine (cca 200 kg). Dorađeni kočioni i upravljački sistem će takođe doprineti povećanju agilnosti i ekonomičnosti automobila, pa bi Ghost trebalo da bude najsportskiji Rolls do sada.

Konačni naziv modela za sada ostaje nepoznat, ali ako će se u RR-u držati dosadašnje prakse na raspolaganju im stoji više istorijskih naziva. Proizvodnja bi trebalo da počne za oko godinu dana, a cena će se kretati oko 300.000 evra.

Izvor:AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Video: BMW 5 F10 sa Vossen Concave 20-inčnim felnamaDownload BMW in Ovi Store now.

Video: PP Performance X6 M vs SL65 AMG Black SeriesDownload BMW in Ovi Store now.

Nova reklama za BMW Certified Pre-Owned program


Download BMW in Ovi Store now.

Novi BMW M3: nove špijunske slike

Nedavno je bilo reči o tome da će BMW sledeće godine svoju ponudu proširiti i Coupe i Cabrio verzijama nove Serije 4, a u drugom kvartalu 2014. godine i Coupeom sa 4 vrata nazvanim BMW 4 Gran Coupe. Sva tri pomenuta modela će se kasnije pojaviti i u sportskoj M4 varijanti.
U ponudi ostaje i M3, ali samo kao limuzina i imaće redni šestocilindrični motor sa oko 450KS, opciono i u kombinaciji sa osmostepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom.
Novi M3 će u odnosu na još uvek aktuelni model biti lakši, brži, snažniji ali i ekonomičniji.
Takođe će ga karaktrerisati i atraktivniji eksterijer, sportska unutrašnjost, modifikovano ogibljenje, sportski izduvni sistem i jače kočnice, kao i točkovi od 19 inča.
Izvor: AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.