Postanite “BMW Superfan” i posetite sedište kompanije

Da li želite da posetite sedište kompanije BMW ? Da li bi ste možda želeli da upoznate vrhunske inženjere BMW-a? Pa, zapravo to i možete kao je potrudite! Sve što je potrebno je da odete na FB aplikaciju i postanete BMW Superfan
Jedan klik u okviru BMW FB apliakcije generisaće BMW infografiku koja će se proračunati na osnovu vaših interesovanja koliki se zapravo BMW fan.


Izvor: radulovic-group.com

Download BMW in Ovi Store now.

BMW Z3 Roadster sa V12 motorom

BMW Z3 sa V12 motorom je još jedan od modela koji nikada nisu ugledali svetlost dana, tačnije nikada nisu ušli u serijsku proizvodnju. Kada kažem još jedan od modela mislim i na modele kao što su M8, serija 8 Cabrio, E30 M3 Pick-up, E36 M3 Compact, E46 M3 Touring, E34 M5 Cabrio, Z1 Coupe, Z18 kao i mnogi drugi, koji se nisu našli u prodajnim salonima BMW-a.
BMW M GmbH je objavio tri slike prototipa M Roadstera u koji je ugrađen V12 motor.
Automobil pokreće 5,4 litarski V12 motor sa 326KS i 490 Nm obrtnog momenta ( ovaj motor se ugrađuje u BMW 750iL), a u paru je sa šeststepenim menjačem iz BMW-a 850 Ci.
BMW Z3 od 0 do 100 km/h ubrza za 5,5 sekundi i postiže maksimalnih 263 km/h.

Download BMW in Ovi Store now.

Proizvodnja BMW-a u Meksiku od 2016. ili 2017. godine

Pre dve decenije, BMW je najavio kako planira da izgradi svoj prvi pogon u Severnoj Americi (SAD). Proizvodni pogon sa sedištem u Spartanburgu, Južna Karolina, započeo je sa radom 1994, a iako je u početku iz te fabrike izlazio samo X5, u poslednjih nekoliko godina pridružili su se i ostali članovi X porodice, X6, X3, a u planu je da se za oko dve godine pridruži i X4.
Sada, kako prenosi portal Automotive News, nemački proizvođač automobila razmišlja o širenju i to izgradnjom drugog postrojenja na američkom kontinentu. Samo ovaj put to neće biti SAD, nego nešto južnije. Prve informacije koje su procurile iz same kompanije govore kako BMW trenutno razmatra četiri različita mesta u Meksiku, i ujedno pregovara sa lokalnim vlastima. Sama odluka biće donesena tek iduće godine, ali kako sada stvari stoje, savezna država Queretaro smeštena u samom središnjem delu Meksika najveći je kandidat.

Ako plan dobije zeleno svetlo, nova fabrika će postati operativna krajem 2016-te ili početkom 2017-te sa početnim kapacitetom od oko 40-50.000 automobila, da bi se za godinu dve došlo i do brojke od 100-150.000 automobila godišnje. Osim serije 3, BMW će u novoj fabrici proizvoditi i jedan od svojih novih modela s prednjim pogonom. Ovo širenje proizvodnih kapaciteta samo je dokaz kako u BMW-u nema krize.

Download BMW in Ovi Store now.

Najbrži Rolls-Royce svih vremena

Rolls-Royce bi na predstojećem Salonu automobila u Parizu trebalo da predstavi zanimljivi novitet u svojoj ponudi, coupe verziju modela Ghost i ujedno najbrži model u dugoj i slavnoj istoriji marke.

Naime, ovu coupe varijantu manje RR-ove limuzine bi trebalo da pokreće dorađeni 6,6 litarski V12 motor snage oko 600KS (60-ak KS više od verzije u limuzini), a isti će biti uparen sa 8-stepenim ZF-ovim automatskim menjačem koji će snagu i moment usmeravati na zadnje točkove.
Pored toga, coupe će dobiti modifikovano ogibljenje, a ukupno gledajući ovaj automobil će biti niži, širi i nešto kraći, kao i lakši od limuzine (cca 200 kg). Dorađeni kočioni i upravljački sistem će takođe doprineti povećanju agilnosti i ekonomičnosti automobila, pa bi Ghost trebalo da bude najsportskiji Rolls do sada.

Konačni naziv modela za sada ostaje nepoznat, ali ako će se u RR-u držati dosadašnje prakse na raspolaganju im stoji više istorijskih naziva. Proizvodnja bi trebalo da počne za oko godinu dana, a cena će se kretati oko 300.000 evra.

Izvor:AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Video: BMW 5 F10 sa Vossen Concave 20-inčnim felnamaDownload BMW in Ovi Store now.