Nova reklama za BMW Certified Pre-Owned program


Download BMW in Ovi Store now.

Novi BMW M3: nove špijunske slike

Nedavno je bilo reči o tome da će BMW sledeće godine svoju ponudu proširiti i Coupe i Cabrio verzijama nove Serije 4, a u drugom kvartalu 2014. godine i Coupeom sa 4 vrata nazvanim BMW 4 Gran Coupe. Sva tri pomenuta modela će se kasnije pojaviti i u sportskoj M4 varijanti.
U ponudi ostaje i M3, ali samo kao limuzina i imaće redni šestocilindrični motor sa oko 450KS, opciono i u kombinaciji sa osmostepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom.
Novi M3 će u odnosu na još uvek aktuelni model biti lakši, brži, snažniji ali i ekonomičniji.
Takođe će ga karaktrerisati i atraktivniji eksterijer, sportska unutrašnjost, modifikovano ogibljenje, sportski izduvni sistem i jače kočnice, kao i točkovi od 19 inča.
Izvor: AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

BMW Serija 4 Gran Coupe 2014, nove informacije i rendering fotografija

Prema glasinama, 2014. godine BMW bi trebalo da predstavi još jedan kompaktni premium model baziran na arhitekturi Serije 3 i ideji Gran Coupe Serije 6. Ovaj model će biti građen pod kodnim nazivom F36 i reč će biti o Gran Coupe modelu Serije četiri, kompaktnom kupeu sa četvoro vrata.
Ovo vozilo bi pratilo iste dizajnerske principe, ali bi bilo kompaktnije od nedavno predstavljenom modela Serije 6 Gran Coupe. Model sa četvoro vrata bi karakterisali duži zadnji prozori koji bi po dimenzijama ulazili u prostor prtljažnika.
Insajderi upućeni u razvoj ovog modela naglašavaju da bi Gran Coupe Serije 4 mogao da bude više sportska vertija F30 Sedan modela serije 3. Ovaj model bi svojim dinamičkim dizajnom mogao da bude pre namenjen mlađoj populaciji.

Izvor: Moto.rs

Download BMW in Ovi Store now.

BMW serije 1 Gran Turismo sa prednjim pogonom

U ponudi bavarskog BMW-a se trenutno nalazi samo jedan Gran Turismo model (serija 5 GT), ali će se to vremenom promeniti.
Tako će od jeseni 2013. godine u prodaji biti i nova Serija 3 GT (u odnosu na Seriju 3 sedan će biti skuplja za oko 4.500 evra), a na ovogodišnjem Salonu automobila u Parizu BMW će predstaviti svoj najmanji Gran Turismo model – seriju 1 GT.  
Najvažnija karakteristika BMW-a serije 1 GT je činjenica da će imati prednji pogon (po ranijim najavama opciono će biti dostupan i sa pogonom na sva četiri točka), a biće napravljen na platformi novog Minija koji se inače očekuje sledeće godine.
U paleti motora će se naći trocilindrični i četvorocilindrični turbo benzinski i dizel motori, uključujući i 1,5 litarske trocilindrične benzince i dizelaše (i najslabiji dizelaš će imati više od 100KS). Kupci će moći da biraju između šestostepenog manuelnog menjača i osmostepenog automatika.
Takođe, u planu su i hibridna verzija, kao i varijanta sa elektro pogonom.

Izvor: Autoblog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

MR Car Design pretvorio BMW M3 CSL u trkačku zver

Među brojnim ograničenim verzijama BMW-a M3 proizvedenih u 26-godišnjoj istoriji, BMW M3 CSL 2004 (Lightweight Sport Coupe) ima posebno mesto u srcima bimmera. Samo 1.383 automobila je proizvedeno uz naglasak na smanjenju težine u odnosu na bazni M3 model.
CSL je težak samo 1385 kg, što ga čini 110 kg lakšim od normalne M3-ojke, dok ostala poboljšanja uključuju snažniji motor i modifikovano ogibljenje. Jedan M3 CSL je ovih dana stigao u ruke nemačke tjuning firme MR Car Design koji je pretvorio ovaj sportski coupe u trkačku zver, a naručilac "radova" je bio REIL Performance racing team.
Nakon što je ogoleo unutrašnjost automobila i napravio sve izmene prema trkačkim specifikacijama (sportska sedišta, upravljač i kavez), krenulo se u dodatno smanjenje težine automobila zamjenjujući bočna i zadnje staklo sa onima od pleksiglasa. Ogromno zadnje krilo poreklom je iz Porsche GT3 trkačkog automobila.
MR Car Design je zatim nastavio sa nadogradnjom motora i izduvnog sistema čime je pojačana izlazna snaga koja sada iznosi 392 KS (fabrička verzija raspolaže sa 360 KS). Modifikovano je naravno i ogibljenje, a tu je i jači kočni sistem. Automobil se vozi na novom setu BBS točkova sa posebnim Yokohama gumama.  
Sve u svemu, MR Car Design M3 CSL ima 1.260 kg, a prema rečima tjunera, Nürburgring Nordschleife može da pređe za 7:43 minuta, što je sedam sekundi brže od vremena koje je zabeležio nemački auto magazin Sport Auto sa fabričkom verzijom CSL-a.
Ipak, najzanimljiviji podatak je cena konverzije koja iznosi vrtoglavih 130.000 €. Ne nije 13.000, nego 130.000.

Download BMW in Ovi Store now.