Hartge BMW 328i


Nemački tjuner Hartge predstavlja svoj novi kit koji pobolj[ava 2,0 litarski turbo četvorocilindrični motora u BMW-u 328i. Fabrički BMW 328i ima 245KS i 350 Nm, Hartge BMW 328i raspolaže sa sa 45KS više tj sa 290KS i 415 Nm obrtnog momenta.
Maksimalna brzina je ostala 250 km/h, dok je ubrzanje od 80-180 km/h smanjeno za skoro četiri sekunde, sa standardnih 16,16 na 12,17 sekundi.
Pored pojačanog motora Hartge trojka je dobila i nove sportske opruge, više kompleta alu felni, novi izduvni sistem...
Takođe, ovaj Hartge paket za pojačanje je dostupan i za ostale BMW modele za 2,0 litarskim turbo benzincem sa 245KS, uključujući BMW 528i, 528i xDrive (F10/F11), Z4 sDrive28i (E89), X1 xDrive28i (E84) i X3 xDrive28i (F25).

Download BMW in Ovi Store now.

Novi BMW X1 ostaje bez pogona na zadnjim točkovima

Kako bi smanjio troškove proizvodnje, BMW je odlučio da nova generacija njihovog najmanjeg crossovera dobije prednji pogon. BMW-ovi inženjeri će naime novi X1 napraviti na novoj platformi sa prednjim pogonom koja će biti osnova za buduće MINI-jeve automobile, ali i novi BMW serije 1 GT koji ćemo videti ove jeseni na Salonu automobila u Parizu.
Osim što će nova konfiguracija pogona doneti smanjenje troškova proizvodnje, ona će povećati i količinu prostora u putničkoj kabini. Nova UKL platforma koju Nemci trenutno razvijaju, uz pomenuti crossover, biće osnova i za novi Countryman i niz novih modela oba brenda. Kako bi X1 ipak imao pogon na sva četiri tročka, on će dobiti novo Haldex kvačilo, isto onakvo kakvo trenutno možemo naći na MINI Countrymanu.
Nova platforma sa prednjim pogonom znači da će BMW X1 ostati bez šestocilindričnih motora i da prelazi na one sa četiri cilindra. Iako zvaničnih informacija još uvek nema, postoji mogućnost da nova generacija malog crossovera dobije i 1,5 litarski trocilindrični agregat kakav će pokretati osnovnu varijantu budućeg GT-a serije 1.

Izvor: AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Rolls-Royce Ghost Coupe

Rolls-Royce priprema Coupe verziju modela Ghost koji bi u prodaji trebalo da se nađe 2014. godine, i to kao konkurent modelima kao što je Bentley Continental GT, ali i budući Mercedes S klase Coupe.
Moguće je da ovaj model neće nositi ime Ghost, već neki naziv iz bogate istorije ovog proizvođača (kao što je Corniche).
U svakom slučaju, budući Ghost Coupe (ili kako se već bude zvao) će najverovatnije pokretati isti motor kao i standradni Ghost, što znači 6,6 litarki V12 sa 420kW/571KS i 780 Nm obrtnog momenta (uparen sa ZF osmostepenim automatskim menjačem).
To bi trebalo da bude dovljno da ubrzanje od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) traje manje od 5 sekundi.
Izvor: AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

BMW će investirati oko 315 miliona evra u svoje operacije u Velikoj Britaniji

BMW je najavio da će investirati oko 315 miliona evra u svoje operacije u Velikoj Britaniji. Ova količina gotovine će biti podeljena između Oxford proizvodnog postrojenja, Swindon fabrike za proizvodnju čeličnih karoserija i fabrike motora Birmingemu.
Cilj je da Mini održi korak u okviru nove globalne strategije rasta. BMW navodi da će investicije omogućiti Miniju da održi velike količine proizvodnje uz istovremeno predstavljanje novih modela u budućnosti.
BMW nije želeo da ukaže na druge modele koji bi mogli biti predmet proizvodnje do 2015, sem modela Mini Paceman koji je već najavljen. Informacije ukazuju da je reč o ukupno deset novih modela, ali za sada oni su pod velom tajne.

Download BMW in Ovi Store now.