Video: Upotreba karbonskih vlakan u proizvodnji BMW-a i3 i i8


Download BMW in Ovi Store now.

VIDEO: "Sight to Behold" reklama za BMW 6 Series Gran Coupe


Download BMW in Ovi Store now.

Manhart BMW 1 M Coupe MH1 S-Biturbo

Manhart Racing, tjunerska kompanija iz Nemačke je nakon prošlogodišnje verzije BMW-a 1M Coupe sa 420 KS predstavila još snažniji model nazvan Manhart MH1 S-Biturbo sa 465 KS.
Manhartov 1M coupe je snažniji za 125 KS od fabričkog modela koji razvija 340 KS, takođe je povećan i obrtni momenat sa 450 Nm na 600 Nm. Za sada nisu saopšteni podaci o maksimalnoj brzini i ubrzanju.
Pored poboljšanog motora u paketu se nalazi i novi točkovi, aero body kit od ugljeničnih vlakana, sportski izduvni sistem, jače kočnice, dok se cena ne navodi.
Više slika pogledajte OVDE.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW kreće s onlajn prodajom automobila

Kada startuju na tržištu, BMW-ov električni i3 i plug-in hibrid i8 / i8 Spider prodavaće se isključivo putem Interneta. Sistem kupovine automobila će prema rečima predstavnika bavarske marke biti uklopljen u onlajn konfigurator vozila.
Kako je za sada najavljeno, internet prodaja BMW-ovih i3 i i8 će prvo biti pokrenuta samo u Evropi, a omogućiće uštedu za krajnjeg kupca koja bi trebalo da se kreće između 5 i 7 odsto.
I na kraju, kupovina automobila onlajn izgleda pomalo neobično. Kupovina bez mogućnosti da uživo vidite nešto za šta planirate da izdvojite više od 35.000 evra (i3), odnosno iznad 100.000 evra (i8), bez sumnje spada u pomalo sulude poduhvate.
Takođe, za očekivati je da će BMW u ovom projektu naići na velik otpor svojih dilera. Sličan slučaj već se dogodio u SAD, kada je plan prodaje automobila putem Interneta propao kako Fordu, tako i GM-u. S druge strane, za pretpostaviti je da je BMW (malo) organizovaniji proizvođač od prethodno pomenutih. Zato...

Izvor: AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

MINI oficijelno vozilo Lovefesta u Vrnjačkoj banji

MINI je oficijelno vozilo šestog po redu Lovefesta, koji se održava od 03. do 05. avgusta u Vrnjačkoj banji.
Imajući u vidu ciljnu grupu festivala, MINI je prepoznat kao idealan partner i oficijelno vozilo Lovefesta. Ne samo da će glavne zvezde koje nastupaju imati priliku da voze MINI automobile, već je planiran i veliki broj promotivnih aktivnosti po Srbiji. Svi koji budu imali prilike da uslikaju MINI Lovefest karavan u Kragujevcu, Nišu, Vranju, Kraljevu, Kruševcu, biće u mogućnosti da putem Lovefest Facebook stranice osvoje karte za festival.
Lovefest, tradicionalni muzički festival iz Vrnjačke Banje, ove godine biće održan od 3. do 5. avgusta na čak deset lokacija u gradu. Festival koji je do 2012. promovisao mlade izvođače elektronske muzike iz Srbije od ove godine dodatno afirmiše umetnike kroz osam novih zona. Prve festivalske večeri na glavnoj bini muzičke zone nastupiće James Zabiela, jedan od najvećih DJ-eva današnjice. Zabiela na Lovefest donosi energiju Ibice i letnje zabave. Iste večeri pred publikom će nastupiti i nemački DJ Alex Niggemann i beogradski DJ Miloš Pavlović. Drugi dan festivala, headliner na glavnoj Tuborg bini muzičke zone biće poznati danski DJ Noir. Poslednje festivalsko veče je kao i prethodnih godina posvećeno domaćoj muzičkoj sceni - Darkwood Dub, Sinestezija, MVP i S.A.R.S.

PR Delta Motors

Download BMW in Ovi Store now.