BMW potvrdio 2.0L dizel motor snage 181ks za tržište SAD

Kompanija nije obelodanila vremenski okvir kada će potvrditi koji modeli će dobiti ovaj motor, ali je očekivanje da će on svoje mesto svakako naći u okviru Serije 3.
Serija 3 sa 2.0L dizel motorom se u Evropi prodaje kao 320d, mada je pretpostavka da će u SAD imati naziv 325d ili 328d. Pomenuti motor će zameniti onaj koji se ugrađivao u 335d model koji je bio dobar, ali suviše velike zapremine za 265ks snage koliko je obezbeđivao.
Izvor: Moto.rs

Download BMW in Ovi Store now.

STRAVIČNO: Džinovska rupa u putu progutala “bembaru” (FOTO) (VIDEO)

Ambis se pojavio iznenada, usmrtivši jednu od tri osobe koje su se nalazile u kolima u trenutku pada. Spasilac sa lica mesta tvrdi da dno nije moglo da se vidi golim okom
Zamislite sebe kako se vozite auto-putem, prolazite pored drugih automobila i sve je savršeno normalno i očekivano, kada se iznenada ispod vas otvara rupa koja guta vaš automobil zajedno sa vama. To bi bilo užasno iskustvo, morate priznati.
Nažalost, na Ksianđijang putu u kineskom gradu Čangši – prestonici provincije Hunan – desilo se upravo to. Rupa od 30 kvadratnih metara iznenada se pojavila na prometnoj ulici, zbog čega je BMW sa svoja tri putnika jednostavno nestao: jedan čovek je pri tom izgubio život.
Spasilac je tom prilikom za lokalne medije izjavio da je rupa bila toliko duboka da dno nije moglo da se vidi golim okom.
Put je zatvoren zbog dalje istrage dok zvaničnici pokušavaju da utvrde šta je proizvelo nastajanje ove rupe.
Pogledajte video:
Izvor: Telegraf.rs

Download BMW in Ovi Store now.

BMW priprema M770i xDrive?

Sledeća generacija modela BMW serije 7 mogla bi da dobije i svoje M izdanje pod oznakom M770i xDrive.
Prema pisanju Automobile Magazine-a, BMW M770i xDrive bio bi opremljen 4.0 litarskim twin-turbo V8 motorom sa 482 ks i 650 Nm obrtnog momenta.
Iako ove karakteristike ne deluju impresivno u poređenju sa, recimo, Mercedesom S63 AMG koji razvija 544 ks i 800 Nm, navodi se da će sledeća generacija BMW-a Serije 7 imati manju masu zahvaljujući materijalima od ugljeničnih vlakana koji će se koristiti za izradu panela krova, haube i poklopca prtljažnika.
BMW M770i imaće, takođe laka, sportska sedišta i ugljenično-keramičke kočnice, a snaga će se prenositi putem osmostepenog automatskog menjača na sve točkove. M verzija nove “sedmice” biće opremljena i 20 inčnim alu felnama i četvorocevnim izduvnim sistemom.
Kada je reč o smanjenju mase, navodi se da će standarni BMW Serije 7 takođe biti značajno lakši od aktuelnog modela, a ušteda bi trebalo da iznosi oko 205 kg.
Paleta motora standardne “sedmice” obuhvatiće četvorocilindraš sa 264 ks, šestocilindrični agregat snage 345 ks i V8 od 466 ks. Pored toga, očekuje se i plug-in hibridna verzija koja bi pored elektromotora imala u ponudi 2.0 litarski četvorocilindrični motor i 3.0 litarski šestocilindraš.
Nova generacija BMW-a Serije 7 trebalo bi da se pojavi u prodaji 2015. godine.
Izvor: B92.net

Download BMW in Ovi Store now.

Novi BMW modeli šalju SMS umesto vas

Tehnologija Dragon Drive Messaging (DDM) firme Nuance biće integrisana u sisteme u određenim modelima BMW vozila.
Vozači određenih modela BMW-a će moći da diktiraju SMS i mejlove preko sistema za glasovno prepoznavanje direktno integrisanog u vozilo, što bi trebalo da smanji opasnosti od saobraćajnih nesreća.
DDM će biti dostupan za BMW-ove modele iz serije 7 i 3 "turing" (Touring) i "aktiv hibrid" (ActiveHybrid) 2012, objavljeno je na veb sajtu zdnet.fr.
Osim diktiranja, slušanja, modifikovanja i odgovaranja na SMS i mejlove bez pomeranja ruku sa volana, skoro sve funkcije novog navigacionog sistema ugrađenog u BMW mogu se kontrolisati govorom.
DDM će biti ponuđen na šest jezika (britanskom i američkom engleskom, francuskom, italijanskom, nemačkom i španskom) od jula 2012. godine.
Klijenti će moći besplatno da testiraju tu uslugu tokom 60 dana pre nego što odluče da li će se na nju pretplatiti, ali cena još nije objavljena.

Izvor: Mondo.rs

Download BMW in Ovi Store now.

BMW planira da investira dodatnih 250 miliona funti u Mini


"BMW" je pre nekoliko dana objavio da planira da investira dodanih 250 miliona funti do kraja 2015. godine u svoja postrojenja u Velikoj Britaniji.
Naime, "BMW" će pomenuti novac uložiti u tri već postojeće fabrike na tlu "Ostrva", a sve u sklopu strategije kompanije za dalji razvoj "MINI" brenda, koja će se prvenstveno ogledati kroz proizvodnju novih modela pod oznakom "MINI" u nerednih nekoliko godina, što bi trebalo značajno da proširi ponudu ove legendarne britanske marke koja se nalazi pod upravom "BMW-a".
Bavarski gigant je prošle godine već odvojio 500 miliona funti za investicije, a novoodobrena četvrtina milijarde dodatni je stimulans za dalji razvoj "Minija", istakli su vodeći ljudi bavarskog proizvođača.  
Na taj način ukupne investicije "BMW-a" u "Mini" od 2000. godine dostigle su 1,75 milijardi funti.
Razlog za trošenje tolike svote novca svakako postoji. "MINI" je tokom protekle decenije postigao veliki globalni uspeh otkako je "BMW" preuzeo fabriku.
Glavni proizvodni pogon nalazi se u gradu Oksfordu, odakle je na hiljade "MINI-ja" isporučeno u preko 100 zemalja sveta.  
Inače, „BMW“ je 1994. godine kupio „Rover“ grupaciju (u okviru koje se nalazio i „Mini“), a kada su Bavarci 2000. godine rešili da rasformiraju pomenutu grupu, brend „Mini“ je pridružen „BMW“ grupi.

Izvor:AutoBLog.rs

Download BMW in Ovi Store now.