BMW otvorio prvi "i" salon u Londonu

BMW je u Londonu otvorio prvi "i" Store posvećen električnom „i“ podbrendu.
Ovom prilikom je predstavljen i BMW i3
Više slika možete pogledati na našoj FAN STRANI.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW i Pedelec Concept (električna bicikla)

BMW je u Londonu otvorio prvu "i" prodavnicu i moglo se videti dosta interesantnih proizvoda, a jedan od njih je i BMW i Pedelec, sklopivi električni bicikl.
Ram je izrađen od laganih materijala kao što su aluminijum i karbonsak vlakna, i dizajniran je tako da se veoma lako sklapa. BMW tvrdi da u gepek BMW-a i3 mogu da stanu dva sklopljena iPedalec-a.
i Pedelec je opremljen električnim motorom koji karakteriše sistem za upravljanje električnom energijom i baterijom visokih performansi koja pomaže vozaču da se bicikl kreće maksimalnom brzinom od 25km/h, što znači da za ovakav električni bicikl nije potrebna nikakva vozačka dozvola niti registracija.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW zaradio 88 miliona evra zahvaljujući blogovima

Na internetu su se pojavile informacije o tome koliko blogeri imaju uticaja na proizvođače vozila. Zaključak je da tradicionalni mediji i dalje imaju veliki uticaj na potencijalne kupce, ali da se stvari menjaju velikom brzinom.
Kompanija BMW koja ima veoma široko razvijenu mrežu delovanja na internetu u vidu različitih blogova i sličnog načina prezentacije informacija.
Tako je ovaj kompanija navela da je njena procena da je 88 miliona evra profita ove kompanije za Seriju 1 vozila ostvareno time što su se kupci informisali o vozilima time što su se oslanjali samo na Web kampanju. Sa druge strane, Web kampanja je unapredila prodaju M Performance verzije Serije 1 u kupe varijanti za 68%.

Download BMW in Ovi Store now.

Photoshop prikaz BMW-a M4

Pred vama je novi prikaz nastupajućeg BMW M4 modela. Ova M verzija bi trebala da se pojavi 2014. godine i predstavlja M verziju Serije 3 Coupe sa novom oznakom M4. Dizajn 2014 BMW M4 Coupe modela je baziran na nastupajućoj Seriji 4 i inkorporiše tipične M dizajnerske tragove.
Tu spadaju širok raspon točkova, M prednji branik, kompletna LED svetla, kao i četiri izduvne cevi sa zadnje strane. Nakon meseci spekulacija i kontradiktornih izveštaja, sada o motorima naredne generacije M3 i M4 modela je došla do kraja.
M3 i M4 varijante će pokretati linijski šestocilindarski turbo motor koji razvija oko 450 KS snage. Očekuje se da će ovaj motor biti povezan sa dual clutch transmisijom, ali neće iznenađenje biti ni ako se pojavi i verzija sa manuelnom transmisijom.

Download BMW in Ovi Store now.

Iz BMW British Hams Hall-a motori za i8 plug-in hibridni električni superauto

BMW će graditi 1.5L benzinski motor za svoj i8 plug-in hibridni električni superautomobil ekskluzivno u svojoj British Hams Hall fabrici motora. Ova fabrika u blizini Birmingema je prošle godine proizvela 440.000 motora, a nedavno i svoj tromilioniti motor.
Početak proizvodnje motora male zapremine za EV superautomobil će početi malo pre dostupnosti ovog modela na tržištu, dakle naredne godine. Trocilindarski TwinPower turbo motor će razvijati 344ks snage i 295Nm obrtnog momenta, omogućavajući vozilu da isključivo na električnu energiju pređe 32km, odnosno prosečnu potrošnju goriva od 3 L/100km.
Ubrzavanje od 0 do 100km/h ovaj automobil će moći da ostvari za manje od 5 sekundi. Proizvodnja trocilindarskih motora je delo investicionih planova vrednih 600 miliona evra koji su najavljeni prošle godine.

Izvor: Moto.rs

Download BMW in Ovi Store now.

BMW Z4 by SR Auto

Tjuning kuća SR Auto je predstavlia tjuning paket za BMW Z4.
Z4 je opremljen novim 20“ CEC C882 dvobojnim felnama koji su završeni u dve boje - crvenom i belom. Za sada nema nikakvih informacija o tome da li su urađena kakva unapređenja u smislu povećanja snage motora, već se moramo zadovoljiti vizuelnim detaljima.

Download BMW in Ovi Store now.