BMW i8 će koštati više od 100.000 evra

BMW tek za dve godine planira serijsku proizvodnju modela  i8, mada su već sada predstavili strategiju cena za ovaj model.
U razgovoru sa novinarima prilikom otvaranja prve prodavnice „i“ podbrenda u londonskom Park Lane-u, BMW-ov globalni šef prodaje Ian Robertson je rekao da će prodajna cena ovog hibridnog sportskog automobila biti viša od 100.000 evra u Evropi.

Download BMW in Ovi Store now.

Video : Turner BMW M3 Girls - Ovu vonju neće zaboraviti :D


Download BMW in Ovi Store now.

VIDEO : BMW 325i rally test by CHRIS HARRIS


Download BMW in Ovi Store now.

Novi BMW M1 za 2016. godinu


Glasine kažu da bavarski BMW priprema supersportski model, modernu interpretaciju legendarnog M1.
Novi M1 bi trebalo da se pojavi tokom 2016. godine, a raspolagaće sa oko 650KS.
To će biti dovoljno da M1 od 0 do 100 km/h ubrza za manje od 3 sekunde i da postigne maksimalnih 330 km/h.
Cena bi trebalo da iznosi oko 250.000 evra.

Download BMW in Ovi Store now.

Prior Design PDM1R kit za BMW 1 Series Coupe

Tjuning kuća Prior Design je objavila jednu teaser sliku kojom najavljuje svoj novi PDM1R aerodinamički paket za BMW 1 Series Coupe.
Za sada nema konkretnijih informacija, ali kako stvari sada stoje, PDM1R je nova verzija PDM1 paketa, sa agresivnijim prednjim branikom i LED dnevnim svetlima.
U paketu bi trebalo da se nađu i dorađeni zadnji branik sa difuzorom, spojler na prtljažniku, novi alu točkovi, modifikovano ogibljenje i novi izduvni sistem.
Izvor : AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Video : BMW Twin Power Turbo motori


Download BMW in Ovi Store now.

BMW-ovi motori opet najbolji

 

Četiri nagrade u rasponu od 1,6 do 4,0 litara osvojio je BMW Group, pa se i ove godine pokazao kao najuspješniji proizvođač automobila u međunarodno priznatom takmičenju za izbor najboljih motora godine.
BMW-ova dominacija na Međunarodnom izboru motora godine se nastavlja. BMW je ujedno i najnagrađivaniji proizvođač u istoriji takmičenja sa 59 nagrada, što je dvostruko više od drugoplasiranog. Četvorka koja je ove godine otišla sa trofejima u "rukama" sastoji se od dva četvoro colindraša, rednog šestocilindarskog i osamocilindarskog agregata. Ovogodišnji pobednici su izabrani od strane međunarodnog žirija sastavljenog od 76 automobilskih novinara iz 36 zemalja.

          N18
U klasi između 1,4 do 1,8 litara pobedu je odneo motor koji pokreće MINI Cooper S, tako da možemo reći kako gledamo reprizu od prošle godine. 1,6-litarski četverocilindarski motor razvija impresivnih 184 KS uz pomoć twin-scroll turbo punjača u kombinaciji sa izvanrednim benzinskim ubrizgavanjem i promenljivim radom ventila koji se temelji na BMW-ovoj patentiranoj Valvetronic tehnologiji. Među ključnim atributima ovog agregata nije samo njegova želja da bude moćan, već ovaj agregat predstavlja pravi školski promer efikasnosti u svojoj klasi.

          N20
Ovaj motor isto tako pruža zadovoljstvo u vožnji u kombinaciji sa niskom potrošnjom goriva. Radi se o novom 2,0-litarskom motoru sa BMW TwinPower Turbo tehnologijom. 245 KS snažan četvorocilindrski turbo agregat sa High Precision Direct Injection Valvetronic tehnologijom je odmah osvojio sudije i uzeo trofej u 1,8 do 2,0 litarskoj kategoriji. Ovaj motor trenutno pokreće novi BMW 328i, BMW 528i i BMW Z4 sDrive28i, kao i BMW X3 xDrive28i, BMW X1 xDrive28i modele.

          N54
Top priznanjem u 2,5 do 3,0 litarskoj klasi, šesto-cilindarski redni motor ponovno je uzeo titulu, a njegova je tehnologija već nekoliko puta ranije izmamila sudijama osmeh na lice. 2007. i 2008. godine ovaj 3,0-litarski agregat sa dva turbopunjača, High Precision Injection sistemom i Double-VANOS-om osvojio je ukupnu nagradu Engine of the Year Awards. Služi kao osnova za obe M TwinPower Turbo jedinice unutar BMW serije 1M Coupe i BMW-a Z4 sDrive35is. Motor u navedenim modelima isporučuje 340 KS.

 

          S65

Već petu godinu zaredom, V8 motor koji pokreće BMW M3 daje lekciju svim ostalim motorima u klasi 3,0 do 4,0 litara. Ovaj 4,0-litarski atmosferski motor razvija 420 KS, a karakteroše ga izvanredna efikasnost zahvaljujući Auto Start-Stop funkciji, Brake Energy Regeneration sistemu, kao i Efficient Dynamics tehnologiji.

 

Download BMW in Ovi Store now.