Odloženo uvođenje zlatnih ugljenično keramičkih kočnica za BMW M5 i M6

Kupci koji žele da kupe neki od modela M serije visoke klase, dakle M5 ili M6, će morati da sačekaju još godinu dana ako žele da njihova vozila poseduju u boju zlata obojene čeljusti kočnica.
Razlog za to je što će opcione ugljeničko keramičke kočnice koje bi trebale da budu specijalni dodatak za ove modele biti dostupne tek od 2013. godine. Za sada još uvek nije jasno da li će ova opcija biti dostupna u okviru modela za 2014. godinu za američko tržište.
Upgrade koji će biti dostupan od naredne godine će uvećati prečnik diskova sa 400 na 410mm napred, dok će pozadi diskovi ostati istih dimenzija. Očekuje se da će ovaj potez doneti smanjenje mase vozila za nekih 19.4kg.
Izvor : Moto.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Kelleners Sport BMW M5 KS5-S

Nemački Kelleners Sport je za novi BMW M5 pripremio tjuning kit, nazvan KS5-S.
Aero body pkaet sadrži elemente od ugljeničnih vlakana (prednji spojler, kućišta retrovizora, spojler na prtljažniku, zadnji difuzor), a tu su i set pragova, Hamburg mat crni alu felne od 20 inča sa gumama Michelin Pilot Super Sport, kao i zduvni sistem od nerđajućeg čelika.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW 1M RS Alpha-N Performance sa 410 HP

 

Nemački tjuner Alpha-N Performance je predstavio i dorađeni BMW 1 Series M Coupe.
Alpha-N Performance za BMW 1 Series M Coupe naime nudi svoj RS kit koji pored doterivanja izgleda podrazumeva i pojačanje motora, jače kočnice i novi izduvni sistem.
Motor je pojačan na 410 KS, a dodati su i nove O.Z Superforgait alu felne sa Michelin Cup pneumaticima.
Takođe, zahvaljujući brojim delovima od ugljeničnih vlakana (hauba, krov, prednji spojler, zadnji difuzor, zadnji spojler) manja je i težina, mada se u vesti ne navodi konkretan odatak o smanjenu težine u odnosu na fabrički primerak (a to važi i za cenu ovog paketa).

 

Download BMW in Ovi Store now.

Tromilioniti motor izgrađen od strane BMW Group u Velikoj Britaniji

Tromilioniti motor je izgrađen u Hams Hall fabrici u blizini Birmingema od strane BMW Group u Velikoj Britaniji. Reč je o stadardnoj 1.6L jedinici koja će biti isporučena fabrici Mini modela u Oksfordu i ugradiće se vozilo koje će biti isporučeno na tržište Indije.
Od modela MINI vozila koja se grade u Velikoj Britaniji njih preko 80% se izvozi i obzirom da je proizvodnja ovog modela ponovo pokrenuta 2001. godine od tada je izgrađeno oko 1.6 miliona vozila. Fabrika u Hams Hall-u zapošljava 800 radnika i ostvareni rezultat predstavlja pravi pokazatelj koliko ova fabrika dobro posluje i proizvodi motore koji se ugrađuju u različite modele BMW Group koji se izvoze širom sveta.
Izvor : Moto.rs

Download BMW in Ovi Store now.

VIDEO: BMW M3 E92 sa Vossen VVS-CV2 felnama od 20 inča


Download BMW in Ovi Store now.

BMW planira implementaciju manuelnog 7-stepenog menjača

BMW pokušava da reši jedan od glavnih problema koje ima sa manuelnom transmisijom koji postoji kada ima više od šest stepeni prenosa, a to je činjenica da su stepeni prenosa veoma tesno smešteni, što može da uveća rizik od promene u pogrešan stepen prenosa.

Download BMW in Ovi Store now.

Vidoe : Slupan još jedan BMW M5 F10Inače BMW M5 pripada DJ Headhunterz-u. Pogledajte kako ga je vozio pre udesa :

Download BMW in Ovi Store now.