Video: BMW ove godine slavi 30-godišnjicu serije 3 E30Kako bi obeležili tri decenije BMW-a serije 3 E30, članovi nemačkog E21/E30 BMW 3 Series Club-a su najavili okupljanje, i to za 16. jun u Minhenu

BMW serije 3 E30 je predstavljen 1982. godine, a ukupno je do 1994. godine proizvedeno 2.339.520 primeraka.

U ovoj drugoj generaciji serije 3 po prvi put su u ponudi bili i sedan sa četvoro vrata, karavanski Touring i kabriolet, a kupci su mogli da biraju između široke palete benzinskih i dizel motora, kao i manuelnih i automatskih menjača.

U ponudi je bila i iX verzija sa pogonom na sva četiri točka, ali posebnu pažnju privlači prvi BMW M3 (dostupan i u cabrio verziji) koji je od 1986. do 1991. godine proizveden u 17.184 primerka.Izvor: AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Video: BMW USA proglasila pobednika konkursa “0 to Desir3 in 5.9 Seconds”

Earl Duque iz Los Angeles-a dobio je potpuno novi BMW serije 3 kao pobenik nagradnog konkursa “0 to Desir3 in 5.9 Seconds”. Konkurs je nosio to ime jer je 5,9 sekunid potredno novoj seriji 3 da ubrza od 0 do 100 km/h.  Kandidati su morali da naprave video klip u trajanu od 5,9 sekundi, a glasanje se obavljalo na zvaničnoj Facebook stranici BMW USA i njihovom YpuTube kanalu. Ovo je pobednički video :

Ovako je sniman :

A OVDE možete pogledati i ostale snimke koji su učestvovali u takmučenju, pa sami procenite ko je trebao da pobedi.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW serije 3 F30 sa M Sport paketom

U Velikoj britaniji je fotografisan BMW serije 3 sa M-Sport paketom opreme. Slike koje vidite su doprinele da se M Sport paket dovede ponovo u žižu interesovanja.
Modeli koji su primećeni ispred sedišta kompanije u Velikoj Britaniji su 330d M Sport, 320i M Sport xDrive i ActiveHybrid M Sport.
Serija 3 M Sport paket donosi agresivni izgled prednjeg kraja vozila. Ovaj paket je dostupan uz tri nivoa opreme koji postoje za klasične modele Serije 3 kao što su Sport Line, Luxury Line i Modern Line.

Download BMW in Ovi Store now.

Usein Bolt slupao još jedan BMW M3


Izgleda da Usein Bolt baš i nema previše sreće za volanom. Nakon što je pre tri godine potpuno uništio svoj BMW M3 koji je dobio nakon odličnog nastupa na Olimpijskim igrama u Pekingu, najbrži čovek na svetu slupao je još jedan primerak ovog bavarskog sportiste.
Ipak, za razliku od prošlog puta kada je BMW M3 u prevrtanju uništen do neprepoznatljivosti, ovaj primerak prošao je kudikamo bolje.
Taman kada je svet pomisli da je Bolt naučio lekciju iz nesreće u kojoj je čudom ostao samo lakše povređen, ovaj sprinter sa Jamajke ponovo je imao incident sa automobilom. Koji je tačan uzrok nesreće nije poznato, ali zahvaljujući pisanju portala Go-Jamaica znamo da se nesreća dogodila oko pet sati ujutro kada su se Bolt i njegov kolega Asafa Powell vraćali sa neke zabave.
Boltu bi možda bilo bolje da se okane zabava i vožnje automobila u sledećih nekoliko nedelja. Olimpijske igre samo što nisu počele, a ako nastavi ovako Bolt na njih možda i ne dođe.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW u maju povećao prodaju za 6,4%


Nemački BMW je objavio da je u maju ostvario rast prodaje od 6,4 odsto u odnosu na isti period prošle godine, zahvaljujući većoj prodaji na azijskom i američkom tržištu.
Ova kompanije sa sedištem u Minhenu je u maju prodala 156.957 automobila u poređenju sa 147.565 iz maja prošle godine, prenosi agencija AP.
Prodaja u Aziji je porasla za 25,7 odsto, dok je samo u Kini povećana za 31,5 odsto. Prodaja na ključnom američkom tržištu je porasla za 7,1 odsto.
Broj prodatih automobila u Evropi je, u međuvremenu, smanjen za 1,7 odsto, jer se evropski kontinent bori sa dužničkom krizom i usporavanjem privrede.
Izvor : AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

BMW 1 GT sa prednjim pogonom na Salonu u Parizu

Već se neko vreme piše da je pitanje trenutka kada će Bavarci predstaviti model sa prednjim pogonom, a sada Britanci tvrde da bi prvog glasnika novog trenda mogli da vidimo na ovogodišnjem Salonu automobila u Parizu.
Pre dve godine BMW-ov izvršni direktor Norbert Reithofer iznenadio nas je podatkom po kome čak 80 odsto kupaca najmanjeg BMW-a, serije 1, nema pojma koji set točkova pokreće njihov automobil. U BMW-u su zato sigurni da bi prelazak na platformu sa prednjim pogonom već 2014, u cilju niže cene, prošao bez posledica po marku.
Navodno bi se automobil zvao Serija 1 GT a imaće platformu sa sledećom generacijom Minija, kao i 1,5 litarski trocilindrični turbo benzinski motor koji je u osnovi polovina poznatog BMW-ovog trolitarskog rednog šestocilindraša.
BMW će na većim modelima ostati veran zadnjem (i integralnom) pogonu.   

Izvor: AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.