BMW X5M by Vorsteiner

Kompanije Vorsteiner je pripremila novi aerodinamički kit za BMW X5M. Pored toga u ponudu ulazi i nove alu felne, novi izduvni sistiem i poboljšani kočioni sistem.
U aerodinamički kit spadaju elementi od karbonskih vlakana, prednji spojler, zadnji difuzor, otvori za vazduh u prednjem braniku plus prednji "bubrezi".
Kao što sam napomenuo u paket spdaju i crne Vorsteiner VS-110 alu felne, Brembo GT-R Racing Big Brake Kit i Akrapovic Evolution Titanium izduvni sistem. 
Više slika pogledajte OVDE.

Download BMW in Ovi Store now.

VIDEO: BMW M5 na stazi BMW Performance Centra u Južnoj KaroliniDownload BMW in Ovi Store now.

2016 BMW Serija 5, krenula nagađanja o novom dizajnu

Pojavili su se novi spekulativni izveštaji vezani za narednu generaciju BMW Serije 5 koja bi trebala da se pojavi 2016. godine. Za sada su ove informacije nepotvrđene i dolaze samo od jednog izvora tako da njihova verodostojnost ne može još uvek da se potvrdi.
Naredna generacija Serije 5 je još uvek u ranoj fazi dizajna pa se ne može tačno ni reći kakav će taj dizajn biti jer rukovodstvo kompanije nije odlučilo kojem dizajnu od ponuđenih će dati zeleno svetlo niti koja će verzija ući u proizvodnju.
Naravno, dizajn nove Serije 5 će se oslanjati na BMW-ov najnoviji dizajnerski pristup koji je demonstriran u okviru Vision Connected Drive koncept automobila. Znamo da će arhitektura i matrica biti deljene sa drugim modelima, kao što trenutna generacija dosta elemenata deli sa modelima Serija 6 i 7.
Izvor: Moto.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Sledeća generacija BMW-a M5 neće imati manuelni menjač

Glasine koje se odnose na BMW modele se nižu jedna za drugom. Najnovija glasina je da neće biti manuelne transmisije u okviru naredne generacije modela BMW M5. Novi F10 M5 model će stići u dilerska predstavništva u SAD u narednih nekoliko nedelja, a pomenuta verzija o kojoj govorimo je oko 7 godina daleko do sada.
Prema navodima rukovodilaca ove kompanije u SAD, prošle godine je prodato oko 15-20% BMW modela Serije 5 koji su posedovali manuelnu transmisiju, dok se procenjuje da ove godine, taj broj neće preći 15%, uz trend kontinualnog smanjivanja.
Zbog svega ovoga BMW jednostavno ne planira da u okviru naredne generacije Serije 5 ugrađuje manuelnu transmisiju, već će fokus kao i u seriji 6 biti na automatskoj transmisiji.

Download BMW in Ovi Store now.

Kompanija BMW nastavlja sa svojim „i“ programom po planu

Pre par nedelja su se pojavile glasine o tome kako kompanija BMW ponovo razmatra svoj „i“ program i njegovu opravdanost. Prema najnovijim informacijama, izgleda da je zabrinutost bila neosnovana.
Neproverene informacije su navodile da BMW razmatra da odloži razvoj "i" programa zbog loše finansijske situacije kao i edovoljno razvijena infrastruktura, nedostatak olakšica od strane vlada i opšte neinteresovanje javnosti za ekološke automobile.
Uprkos tome što su i u tom momentu ovakve tvrdnje bile malo verovatne, nepostojanje zvaničnog demantija od strane BMW-a je ipak ostavilo određenu sumnju. Sada je međutim, to odbačeno, uz navode da BMW nastavlja sa svojim „i“ programom po planu.

Download BMW in Ovi Store now.