Naredna generacija 2014 BMW-a M3 dobija električno servo upravljanje


Naredna generacija 2014 BMW-a M3 bi mogla da dobije električno servo upravljanje, EPAS. Prema navodima koji su se pojavili na internetu, ovakav sistem može da donese neka unapređenja kada je reč o efikasnosti, za razliku od tradicionalnih hidrauličkih ponuda.
Naime, činjenica je da se 90% vožnje izvodi po pravoj liniji gde nema potrebe za servo upravljanjem. Treba pomenuti da BMW koristi EPAS koji najnovijih modela Serija 3,5 i 6. Da li je ova informacija 100% sigurna nije poznato, ali ono što se zna je da će M3 F80 model dobijati pogon od linijskog šestocilindarskog motora umesto kako se ranije spekulisalo V8 konfiguracije.
Nova jedinica će zameniti 4.0L V8koji postoji kod odlazećeg modela. Sugeriše se da će zapremina novog motora biti oko 3.0L i da će budući model koristiti twin-turbo ili tri-turbo tehnologiju i razvijati oko 450ks.

Download BMW in Ovi Store now.

Video : Otvaranje prvi BMW Brand Store u Parizu


Download BMW in Ovi Store now.

4. Balkanska Minijada

Već tradicionalna Balkanska Minijada, koja se ove godine održava po četvrti put, planirana je za 23.06.2012., kada će se u centru Beograda okupiti preko 100 MINI Classic, ali i novih MINI automobila.
Delta Motors, jedan od sponzora Balkanske Minijade, poziva sve ljubitelje MINI automobila da prisustvuju ovom već tradicionalnom okupljanju, 23.06.2012.
Okupljanje vlasnika MINI automobila je predviđeno za 11h na platou ispred Skupštine grada, gde će svi prisutni imati prilike da na jednom mestu pogledaju MINI automobile stare i nekoliko decenija iz čak 15 zemalja, ali i najnovije modele, poput MINI Countryman i MINI Coupe automobila.
Revijalna vožnja MINI automobila je planirana sa početkom u 13h, kada kolona kreće ka Hajdučkoj česmi na Košutnjaku, gde će automobili biti parkirani, a za sve prisutne obezbeđeni brojni dodatni sadržaji.

PR Delta Motors

Download BMW in Ovi Store now.