Video : BMW Twin Power Turbo motori


Download BMW in Ovi Store now.

BMW-ovi motori opet najbolji

 

Četiri nagrade u rasponu od 1,6 do 4,0 litara osvojio je BMW Group, pa se i ove godine pokazao kao najuspješniji proizvođač automobila u međunarodno priznatom takmičenju za izbor najboljih motora godine.
BMW-ova dominacija na Međunarodnom izboru motora godine se nastavlja. BMW je ujedno i najnagrađivaniji proizvođač u istoriji takmičenja sa 59 nagrada, što je dvostruko više od drugoplasiranog. Četvorka koja je ove godine otišla sa trofejima u "rukama" sastoji se od dva četvoro colindraša, rednog šestocilindarskog i osamocilindarskog agregata. Ovogodišnji pobednici su izabrani od strane međunarodnog žirija sastavljenog od 76 automobilskih novinara iz 36 zemalja.

          N18
U klasi između 1,4 do 1,8 litara pobedu je odneo motor koji pokreće MINI Cooper S, tako da možemo reći kako gledamo reprizu od prošle godine. 1,6-litarski četverocilindarski motor razvija impresivnih 184 KS uz pomoć twin-scroll turbo punjača u kombinaciji sa izvanrednim benzinskim ubrizgavanjem i promenljivim radom ventila koji se temelji na BMW-ovoj patentiranoj Valvetronic tehnologiji. Među ključnim atributima ovog agregata nije samo njegova želja da bude moćan, već ovaj agregat predstavlja pravi školski promer efikasnosti u svojoj klasi.

          N20
Ovaj motor isto tako pruža zadovoljstvo u vožnji u kombinaciji sa niskom potrošnjom goriva. Radi se o novom 2,0-litarskom motoru sa BMW TwinPower Turbo tehnologijom. 245 KS snažan četvorocilindrski turbo agregat sa High Precision Direct Injection Valvetronic tehnologijom je odmah osvojio sudije i uzeo trofej u 1,8 do 2,0 litarskoj kategoriji. Ovaj motor trenutno pokreće novi BMW 328i, BMW 528i i BMW Z4 sDrive28i, kao i BMW X3 xDrive28i, BMW X1 xDrive28i modele.

          N54
Top priznanjem u 2,5 do 3,0 litarskoj klasi, šesto-cilindarski redni motor ponovno je uzeo titulu, a njegova je tehnologija već nekoliko puta ranije izmamila sudijama osmeh na lice. 2007. i 2008. godine ovaj 3,0-litarski agregat sa dva turbopunjača, High Precision Injection sistemom i Double-VANOS-om osvojio je ukupnu nagradu Engine of the Year Awards. Služi kao osnova za obe M TwinPower Turbo jedinice unutar BMW serije 1M Coupe i BMW-a Z4 sDrive35is. Motor u navedenim modelima isporučuje 340 KS.

 

          S65

Već petu godinu zaredom, V8 motor koji pokreće BMW M3 daje lekciju svim ostalim motorima u klasi 3,0 do 4,0 litara. Ovaj 4,0-litarski atmosferski motor razvija 420 KS, a karakteroše ga izvanredna efikasnost zahvaljujući Auto Start-Stop funkciji, Brake Energy Regeneration sistemu, kao i Efficient Dynamics tehnologiji.

 

Download BMW in Ovi Store now.

BMW otvorio prvi "i" salon u Londonu

BMW je u Londonu otvorio prvi "i" Store posvećen električnom „i“ podbrendu.
Ovom prilikom je predstavljen i BMW i3
Više slika možete pogledati na našoj FAN STRANI.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW i Pedelec Concept (električna bicikla)

BMW je u Londonu otvorio prvu "i" prodavnicu i moglo se videti dosta interesantnih proizvoda, a jedan od njih je i BMW i Pedelec, sklopivi električni bicikl.
Ram je izrađen od laganih materijala kao što su aluminijum i karbonsak vlakna, i dizajniran je tako da se veoma lako sklapa. BMW tvrdi da u gepek BMW-a i3 mogu da stanu dva sklopljena iPedalec-a.
i Pedelec je opremljen električnim motorom koji karakteriše sistem za upravljanje električnom energijom i baterijom visokih performansi koja pomaže vozaču da se bicikl kreće maksimalnom brzinom od 25km/h, što znači da za ovakav električni bicikl nije potrebna nikakva vozačka dozvola niti registracija.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW zaradio 88 miliona evra zahvaljujući blogovima

Na internetu su se pojavile informacije o tome koliko blogeri imaju uticaja na proizvođače vozila. Zaključak je da tradicionalni mediji i dalje imaju veliki uticaj na potencijalne kupce, ali da se stvari menjaju velikom brzinom.
Kompanija BMW koja ima veoma široko razvijenu mrežu delovanja na internetu u vidu različitih blogova i sličnog načina prezentacije informacija.
Tako je ovaj kompanija navela da je njena procena da je 88 miliona evra profita ove kompanije za Seriju 1 vozila ostvareno time što su se kupci informisali o vozilima time što su se oslanjali samo na Web kampanju. Sa druge strane, Web kampanja je unapredila prodaju M Performance verzije Serije 1 u kupe varijanti za 68%.

Download BMW in Ovi Store now.

Photoshop prikaz BMW-a M4

Pred vama je novi prikaz nastupajućeg BMW M4 modela. Ova M verzija bi trebala da se pojavi 2014. godine i predstavlja M verziju Serije 3 Coupe sa novom oznakom M4. Dizajn 2014 BMW M4 Coupe modela je baziran na nastupajućoj Seriji 4 i inkorporiše tipične M dizajnerske tragove.
Tu spadaju širok raspon točkova, M prednji branik, kompletna LED svetla, kao i četiri izduvne cevi sa zadnje strane. Nakon meseci spekulacija i kontradiktornih izveštaja, sada o motorima naredne generacije M3 i M4 modela je došla do kraja.
M3 i M4 varijante će pokretati linijski šestocilindarski turbo motor koji razvija oko 450 KS snage. Očekuje se da će ovaj motor biti povezan sa dual clutch transmisijom, ali neće iznenađenje biti ni ako se pojavi i verzija sa manuelnom transmisijom.

Download BMW in Ovi Store now.