Video: BMW ove godine slavi 30-godišnjicu serije 3 E30Kako bi obeležili tri decenije BMW-a serije 3 E30, članovi nemačkog E21/E30 BMW 3 Series Club-a su najavili okupljanje, i to za 16. jun u Minhenu

BMW serije 3 E30 je predstavljen 1982. godine, a ukupno je do 1994. godine proizvedeno 2.339.520 primeraka.

U ovoj drugoj generaciji serije 3 po prvi put su u ponudi bili i sedan sa četvoro vrata, karavanski Touring i kabriolet, a kupci su mogli da biraju između široke palete benzinskih i dizel motora, kao i manuelnih i automatskih menjača.

U ponudi je bila i iX verzija sa pogonom na sva četiri točka, ali posebnu pažnju privlači prvi BMW M3 (dostupan i u cabrio verziji) koji je od 1986. do 1991. godine proizveden u 17.184 primerka.Izvor: AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Video: BMW USA proglasila pobednika konkursa “0 to Desir3 in 5.9 Seconds”

Earl Duque iz Los Angeles-a dobio je potpuno novi BMW serije 3 kao pobenik nagradnog konkursa “0 to Desir3 in 5.9 Seconds”. Konkurs je nosio to ime jer je 5,9 sekunid potredno novoj seriji 3 da ubrza od 0 do 100 km/h.  Kandidati su morali da naprave video klip u trajanu od 5,9 sekundi, a glasanje se obavljalo na zvaničnoj Facebook stranici BMW USA i njihovom YpuTube kanalu. Ovo je pobednički video :

Ovako je sniman :

A OVDE možete pogledati i ostale snimke koji su učestvovali u takmučenju, pa sami procenite ko je trebao da pobedi.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW serije 3 F30 sa M Sport paketom

U Velikoj britaniji je fotografisan BMW serije 3 sa M-Sport paketom opreme. Slike koje vidite su doprinele da se M Sport paket dovede ponovo u žižu interesovanja.
Modeli koji su primećeni ispred sedišta kompanije u Velikoj Britaniji su 330d M Sport, 320i M Sport xDrive i ActiveHybrid M Sport.
Serija 3 M Sport paket donosi agresivni izgled prednjeg kraja vozila. Ovaj paket je dostupan uz tri nivoa opreme koji postoje za klasične modele Serije 3 kao što su Sport Line, Luxury Line i Modern Line.

Download BMW in Ovi Store now.