BMW 1 GT sa prednjim pogonom na Salonu u Parizu

Već se neko vreme piše da je pitanje trenutka kada će Bavarci predstaviti model sa prednjim pogonom, a sada Britanci tvrde da bi prvog glasnika novog trenda mogli da vidimo na ovogodišnjem Salonu automobila u Parizu.
Pre dve godine BMW-ov izvršni direktor Norbert Reithofer iznenadio nas je podatkom po kome čak 80 odsto kupaca najmanjeg BMW-a, serije 1, nema pojma koji set točkova pokreće njihov automobil. U BMW-u su zato sigurni da bi prelazak na platformu sa prednjim pogonom već 2014, u cilju niže cene, prošao bez posledica po marku.
Navodno bi se automobil zvao Serija 1 GT a imaće platformu sa sledećom generacijom Minija, kao i 1,5 litarski trocilindrični turbo benzinski motor koji je u osnovi polovina poznatog BMW-ovog trolitarskog rednog šestocilindraša.
BMW će na većim modelima ostati veran zadnjem (i integralnom) pogonu.   

Izvor: AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

BMW serija 7 Individual by Didit Hediprasetyo

BMW Individual je spremio ekskluzivnu ograničenu seriju od samo 5 primeraka BMW-a serije 7, za čiji izgled je bio zadužen dizajner Didit Hediprasetyo.
BMW seriju 7 Individual by Didit Hediprasetyo karakterišu Frozen Diamond metalik eksterijer, enterijer sa Merino Silk Grey kožom i detaljima u Merino Platinum koži, kao alkantara i Piano Black detalji i nove patosnice. 
Tu su i Didit Hediprasetyo oznake na naslonima za glavu, dva kožna jastučića, BMW Individual frižider, držači za čaše šampanjca u naslonu za ruke pozadi, monitori za putnike pozadi...
Cena ovog model nije poznata, a vi više slika možete pogledati OVDE.

Download BMW in Ovi Store now.

Prvi BMW sa pogonom sa pogonom na prdnjim točkovima

Poslednjih dana kruže glasina da ćemo imati prilike da vidimo prvi BMW model sa pogonom na prednje točkove na sajmu u Parizu u koncept formi. Zvanični datum dostupnosti ovog modela kao proizvodne verzije se očekuje 2014. godine pod Serija 1 GT nazivom.
Ovaj model će deliti formu sa nastupajućim Mini redizajnom i posedovati 1.5L trocilindarski Mini motor koji je u osnovi polovina BMW-ovog linijskog šestocilindarskog 3.0L motora.

Download BMW in Ovi Store now.

Novi podijum za BMW i Haslama na stazi Misano

Protekli vikend bio je dan promenljive sreće za dvojicu BMW Motorrad Motorsport vozača tokom trke Misano World Circuit u San Marinu.
Dok su problemi sa gumama smanjili njihove šanse u prvoj trci, Leon Haslam je ipak osigurao peto postolje ove sezone sa hrabrim trećim mestom u drugoj trci, koga je sledio njegov timski kolega Marco Melandri na četvrtom mestu. Uz Ayrtona Badovinia na petoj i Michela Fabrizia na šestoj poziciji, čak četiri BMW-a S 1000 RR završila su trku u prvih 6 prvoplasiranih!
Izvor : Radulovic-gorup.com

Download BMW in Ovi Store now.