VIDEO: BMW 1 M Coupe (JB4 ECU i Akrapovic izduvni sistem) vs BMW M6 Coupe


Download BMW in Ovi Store now.

Stiže BMW serija 2 cabrio

Bavarski proizvođač radi na razvoju sledeće generacije kabrioleta serije 1, odnosno buduće cabrio verzije serije 2 koja bi na tržištu trebalo da se pojavi u drugoj polovini sledeće ili najkasnije u prvoj polovini 2014. godine.
Coupe i cabrio verzija serije 1 će ubuduće nositi oznaku serija 2 kako bi se značajnije razlikovali od svoje standardne hatchback varijante.
Glavna razlika između modela serije 1 i 2 će pored imena biti i u dizajnu, odnosno izgledu, dok će se s tehničke strane raditi o blizancima, baš kao što je bio slučaj i do sada. 
Ipak, neke informacije govore da će serija 2 imati donekle posebnu motorizaciju, odnosno da će istu činiti 4-cilindrični 2,0-litarski turbo motor u četiri različite verzije. Radiće se o tri benzinca i jednom dizelašu, odnosno o modelima 216i (155KS), 218i (180KS), 225i (220KS) i 220d (215KS).
Motori će biti upareni sa 6-stepenim manuelnim i 8-stepenim automatskim menjačima. Nešto skuplji BMW-ov menjač sa duplim kvačilom će biti dostupan samo u verziji 235i i M modelu. Da li će se u ponudi naći i xDrive verzija s pogonom na sva četiri točka još uvek nije sigurno.

Izvor: AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Superbike: prva pobeda za BMW!

Velika nagrada Evrope, peta ovogodišnja trka, vozila se ovog vikenda u engleskom Donington Parku. Ljubitelji Superbikea zaista su su mogli uživati u trkama koje su oblilovale brojnim pretecanjima, padovima ali i neizvesnosti do samog kraja. 
Trku je poveo Leon Haslam na BMW-u . Nekoliko krugova kasnije Haslam greši i u vodstvo prelazi Tom Sykes. Iza njih vladala je velika borba za ostale pozicije između Melandria, Biaggia i Rea. Polovinom trke prva petorka koju predvode vozači BMW-a odvaja se od ostalih vozača.
Slede napete borbe u kojima dolazi do brojnih međusobnih pretecanja. Pet krugova pre kraja Marco Melandri prelazi u vodstvo koje ne ispušta do kraja trke i donosi prvu pobedu za BMW u Superbikeu. Za potpuno slavlje BMW-a pobrinuo se Leon Haslam osvojivši drugu poziciju. Bio je to dvostruki trijumfalni podijum za BMW Motorrad.
Izvor : radulovic-group.com

Download BMW in Ovi Store now.

Video : Električni BMW M3


Tim koji se krije iza naziva Electric Vehicle West preradio je BMW M3 Coupe iz 1995-te kako bi bio spreman za ovogodišnji Pikes Peak (održava se u julu). Dakle, šta je to tako posebno u ovom E36 M3 automobilu?
Ovom Bimmeru zamenjen je 3,0 litarski redni šestocilindrični sa elektronski ograničenim (za sada) 400KS elektromotorom koji proizvodi zastrašujućih 950 Nm obrtnog momenta. 
BMW M3 Coupe je u potpunosti ogoljen kako bi izgubio što više kilograma, te koristi osnovne racing delove poput kaveza, racing sedišta i zadnje krilo. Automobil leži na 17-inčnim lakim točkovima, a EV West planira da doda još neke panele od ugljeničnih vlakana kako bi automobil izgubio još koji kilogram. 
Automobil će se takmičiti zajedno sa šest drugih električnih vozila i više od 100 automobila plus oko 120 motocikala.

Download BMW in Ovi Store now.

Video : "Plesanje" BMW-a M5 (F10) na mokroj stazi


Download BMW in Ovi Store now.