Karim Habib postao novi šef BMW-ovog dizajnerskog odeljenja

Nedavni povratnik u BMW-ove redove i njegov višegodišnji dizajnerski stručnjak koji je od 1998. do danas radio na brojnim projektima bavarskog brenda, od prvog juna preuzeće BMW-ovo dizajnersko odeljenje. Karim Habib, koji je do sada bio zadužen za dizajn eksterijera BMW-ovih automobila, od sledeće nedelje će rukovoditi celim dizajnerskim odeljenjem i brinuti o svakoj stavki dizajna koja se tiče novih BMW-ovih automobila.
Čovek koji je uobličio novu seriju 7 prihvata veliki izazov koji su pred njega postavili Adrian van Hooydonk i brend iz Minhena. Ovaj 42-godišnji Kanađanin rođen u Libanonu ovu poziciju je zaslužio zbog dugogodišnjeg iskustva i osećaja za dinamiku i eleganciju što je ključno za obavljanje ovako odgovornog posla.
Dizajner koji je stvorio studiju CS, koja je javnosti predstavljena 2007. godine, u BMW-ove redove je došao 1998. godine. Nakon deset godina rada za brend iz Minhena, Habib kratko prelazi u Mercedes-Benz, ali u BMW se vraća krajem 2010. godine. Habib će tako biti direktno odgovoran za budući izgled BMW-ove game.
Izvor:AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

BT92 BMW E92 by Alpha-N Performance

Alpha-N Performance je predstavila svoj novi model nazvan BT92, zasnovan na BMW-u M3 Coupe E92.
Na BT92 preoblađuje novi body kit sa pregršt elemenata od karbonskih vlakana, kao što su novi branici, proširenja blatobrana, hauba sa otvorima za vazduh, zadnji difuzor. Tu si i nove aluminijumske felene od 19 inča sa Hankook pneumaticima, pored toga tu je i MAC high-performance kočioni sistem, modifikovanim ogibljenjem.
Ovaj model može da bude opremljen i Stage 4 paketom koji dodaje veći turbopunjač, revidiranu ECU jedinicu kao i uvećani interkuler. Ovo omogućava da motor razvija 450 KS.
Pored ovoga promenjena je i unutrašnjos u koju su smeštena noa RECARO sedišta, novi sportski volan, a postavljen je i zaštitini kavez.

Download BMW in Ovi Store now.

Video : BMW Serije 3 na Euro NCAP test-uDownload BMW in Ovi Store now.