BMW Serija 3 sedan dobio maksimalnu ocenu od stane IIHS

Novi BMW Serija 3 sedan je dobio maksimalnu ocenu od stane američkog instituta za bezbednost na auto putevima – IIHS. Da bi zaradio ovu ocenu, automobil mora da dobije ocenu dobar, što je najviša ocena ovog instituta u četiri testa – sudar od napred, bočno, od nazad i prevrtanje. 
Takođe, vozilo koje pretenduje da bude ocenjeno najboljom ocenom mora da ima sistem za elektronsku kontrolu stabilnosti. Nova Serija 3 sedan je testament BMW-ove duge tradicije bezbednosti za putnike. Pomenuti model će biti dostupan u tri nivoa opreme uključujući Sport Line, Luxury Line, Modern Line, uz naravno M Sport paket. Model 2012 328i pokreće 2.0L TwinPower četvorocilindarski motor koji razvija 240ks snage.
Izvor : Moto.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Novi BMW M3 imaće redni šestocilindrični turbo motor

Napokon možemo potvrditi da će sledeću generaciju BMW-a M3 (F80 / F82) pokretati redni 6-cilindrični turbo agregat. Predsednik BMW-a za Severnu Ameriku, gospodin Ludwig Willisch, službeno je potvrdio da će sledeću generaciju M3-a karakterisati redni šestocilindraš umesto najavljivane V6 konfiguracije.
G. Willisch dodao ja kako je V6 konfiguracija prethodno bila razmatrana (uključujući motor koji se temeljio na trenutnom S65 motoru s time da je ideja bila da se dva cilindra izbace), ali se ta opcija odbacila. 
Ono što se za sada ne može sa sigurnošću potvrditi jest dva ili tri turbo punjača. BMW je ranije podnio turbo patent koji je kompanija razvila, a vezano za električnu turbo tehnologiju koja bi se trebala početi koristiti u budućnosti. Bez obzira da li će se raditi o bi-turbo ili tri-turbo rednom šestocilindričnom motoru, njegova snaga bi se trebala kretiti otprilike oko 450 KS. 
Zbog toga što je sledeći M3 sedan najmanje 1,5 do 2 godina daleko, sada znamo sledeće:
- Lakši od trenutnog M3-a 
- Brži od trenutnog M3-a 
- Snažniji od trenutnog M3-a 
- Efikasniji od trenutnog M3-a 
- Manje će trošiti
- Pokretaće ga redni 6-cilindrični agregat [turbo]
- U ponudi sa ručnim mjenjačem
- Predstavljen će biti najranije krajem 2013-te - početkom 2014-te

Download BMW in Ovi Store now.

Armortech BMW 760 XLi High Security


Ruska tjunerska kompanija Armortech planira predstavljanje produžene, blindirane verzije BMW-a 760 Li nazvane nazvane Armortech BMW 760 XLi High Security. Nova 5.21m duga verzija BMW 760 XLi nudi dodatni prostor za putnike na zadnjem sedištu obezbeđujući 40 do 50cm više nego kod obične verzije.

Osnovna verzija ovog modela uključuje klasu zaštite VR7/VR9, što je značajno uticalo na masu ovog modela koja iznosi ukupno 4185kg. Ukupno 2100 kg oklopnog materijala je instalirano na luksuzni sedan,ali to ne sprečava ovo vozilo koje je otporno na metke da dostigne 210km/h brzine. Tržišta na kojima će ovaj model biti plasiran su Rusija i Kina, na kojima su ovakvi produženi i oklopljeni modeli krajne uobičajena stvar.

Cena za sada nije poznata.

Download BMW in Ovi Store now.

Prodajna akcija: BMW X3 xDrive 20d sa Paketom za uživanje


Hiljade kilometara čekaju samo vas. Sa maksimalnom snagom od 135 kW (184KS), BMW X3 xDrive 20d vam omogućava čisto uživanje u vožnji. Zahvaljujući potrošnji goriva od samo 5,6 l/100 km, uživanje traje još duže.

Kompletno uživanje u jednom paketu: najatraktivniji dizajn, najsavremeniji pogon na četiri točka, najbolji menjač, najsnažniji motor za 43.990 €.

Vrednost dodatne opreme u Paketu za uživanje iznosi 9.299,00 €, tako da bi redovna cena vozila sa dodatnom opremom iznosila 48.298,00 €.

U okviru ove prodajne akcije svi kupci će ostvariti popust od čak 9 posto tako da BMW X3 xDrive 20d sa Paketom za uživanje staje samo 43.990,00 €.

Spisak dodatne opreme:
* Aluminijumske felne 17”
* Automatski menjač 8-stepeni „Steptronic“
* Servotronic
* Multifunkcije na volanu
* Sportski kožni volan
* Runflat gume
* Sigurnosni šrafovi
* Krovni nosači od aluminiuma
* X Line
* Patosnice od velura
* Sistem za intenzivno pranje farova
* Parking senzori (PDC), napred i pozadi
* Senzor za kišu i automatsko paljenje svetala
* Bi-Xenon svetla
* Automatski klima uređaj sa dve zone
* Radio „BMW Professional”
* Hands-Free i USB priključak
* Tempomat sa kočionom funkcijom

Izvor: Radulovic-group.com

Download BMW in Ovi Store now.