Martin Scorsese priprema film o Rolls-Royceu

Iako je ceo plan tek u povojima, na velikim ekranima bi kroz koju godinu mogao da se pojavi film o životu Charlesa Rollsa i Henrya Roycea, nazvan Silver Ghost.
Autori ovog projekta su filmski radnici koje, verujemo, ne treba posebno predstavljati, ipak... Reč je o američkom režiseru Martinu Scorseseu (Taxi Driver, Color of Money, Goodfellas, The Aviator) i britanskom glumcu Richard Attenboroughu koji pripremaju film po scenariju Jeffreya Cainea (Goldeneye).
Radnja priče odvija se tokom 19. veka i prati živote osnivača legendarne kompanije. Naravno, naziv filma je preuzet od jednog od najpoznatijih RR-ovih modela.
Podsećanja radi, prvi automobil koji je nosio ime Rolls-Royce bio je 10 HP koji je premijerno predstavljen na salonu u Parizu, u decembru 1904. Silver Ghost je bio model koji se nalazio u proizvodnji između 1906. i 1926, a pokretao ga je 6-cilindrični redni motor (7036 i kasnije 7428 cm3).
Silver Ghost je imao 3-stepeni, posle 1913. 4-stepeni manuelni menjač, a zanimljivo je da je ovaj automobil već od početka bi opremljen motorom sa dve svećice. Najveća snaga motora iznosila je 49 KS pri 1250 o/min, a u kasnijim verzijama 82 KS pri 2250 o/min.

Izvor: AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

MINI John Cooper Works modeli dobili novi motor

MINI je predstavio novi motor za svoju John Cooper Works (JCW) paletu modela. 
U pitanju je 1,6 litarski turbo četvorocilindrični motor koji raspolaže sa istom snagom kao i prethodnik, ali koji se odlikuje sa značajno smanjenom potrošnjom goriva i manjom emisijom CO2.
Tu su i start/stop sistem i sistem regeneracije kočione sile, a sem novog motora svi JCW modeli će biti dostupni sa šestostepenom automatskom transmisijom.
MINI JCW Countryman ima 160 kW/218KS i 280 Nm obrtnog momenta, dok ostali modeli imaju 155 kW/211KS i 280 Nm.
Izvor – Autoblog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Schmidt Revolution Rhino felne za BMW X6 i BMW X6M

Schmidt Revolution je pripremio novi set felni vlasnicima BMW-a X6 i X6M, nazvanih Rhino. 
Točkovima od 22 inča (10Jx22 napred i 11Jx22 pozadi), sa gumama 275/35 R22 napred i 315/30 R22 pozadi.
Cena za sada nije poznata.

Download BMW in Ovi Store now.

Render: BMW X4

Novi BMW X4 bi trebalo da se pojavi 2014.godine i proiyvodiće se u Spartanburgu u Južnoj Karolini.
Kodni naziv ovog modela je F25 i proizvodiće se na platformi modela X3. Dimenzije će biti skoro iste kao i kod nove generacije X3 modela, stim što će biti nešto viši od njega.
Dizajnerski će biti bliži modelu X6, što se i vidi na ovim renderima. Ikao liči na X6 X4 će imati redizanirani prednji kraj, dok će zadnji podsećati na X6.

Download BMW in Ovi Store now.

VIDEO: BMW 1 M Coupe (JB4 ECU i Akrapovic izduvni sistem) vs BMW M6 Coupe


Download BMW in Ovi Store now.