Video : "Plesanje" BMW-a M5 (F10) na mokroj stazi


Download BMW in Ovi Store now.

BMW M6 Coupe kao Safety Car


BMW M6 Coupe će biti ovogodišnje zvanično Safety Car vozilo MotoGP šampionata. Svoje prvo pojavljivanje imaće ovog vikenda Nordschleife stazi.
Tačnije, ovaj BMW M6 će kao Safety Car služiti od sredine sezone, a njegovo prvo javno pojavljivanje biće ovog vikenda na trci izdržljivosti 24 sata Nirburgringa.
BMW M6 Safety Car poseduje mnoštvo delova od ugljeničnih vlakana kao što je spojler prednjeg branika, bočni dodaci i podesivo zadnje krilo koje obezbeđuje odgovarajuću downforce. Zahvaljujući partnerstvu sa kompanijom Akrapovič koja je najavljena pre nekoliko meseci očekujemo da će ovaj model biti opremljen specijalnim laganim titanijumskim trkačkim izduvnim sistemom koji ne samo da smanjuje masu vozila već obezbeđuje i specifičan zvuk motora.

Download BMW in Ovi Store now.

40 godina od osnivanja BMW Motorsport GmbH odeljenja

1972. godine BMW je osnovao Motorsport GmbH odeljenje, i tako napravio jedan od najboljih, po meni i najbolji potez u svojoj istoriji. To je bilo najmlađe odeljenje BMW-a, a danas puni 40 godina i nosi naziv BMW M GmbH. 
Sedamdesete godine prošlog veka su bile sudbonosne za BMW. Tih godina na čelo kompanije dolazi nov, mlad upravni odbor željan dokazivanja, koji je odmah postavio visoke ciljeve. Glavni cilj je bio da se unapredi već uspešno poslovanje.
Bolji način da unaprede poslovanje nisu mogli da odaberu. Odlučili su da otvore novo odeljenje pod nazivom Motorsport. Godinama se ovo odeljenje razvijalo zajedno sa modeolima koji su prolazili kroz ruke najboljih i najstručnijih inženjera u auto industriji. Oni su imali jedan zadatak, da obezbede vrhunske performanse BMW-ovim vozilima.
Do današnjeg dana napravljeno je puno poznatih M modela, a ja ču vam nabrojati neke od njih : BMW 3.0 CSL, BMW M1, BMW M3, M5 i M635CSi, BMW E36 M3, BMW M Roadster / Coupe, BMW E39 M5, BMW E46 M3 i M3 CSL, BMW E60 M5 i F10 M5, BMW E90 M3 i E92 M3 ...
 Slike navedenih modela možete pogledati ovde.

Download BMW in Ovi Store now.

G-Power BMW M5 HURRICANE RRs sa 830KS

G-Power Hurricane koji je baziran na BMW-u M5 (E60) već je proglašavan najbržom limuzinom na svetu još 2010-te. Može postići brzinu od 372 km/h koristeći svoj kompresorski V10 motor. Upravo je ovih dana 100-ti G-Power Hurricane napustio radionicu u Autenzellu, što znači da je potražnja za ovim čudovištem stvarno visoka. 
G-Power je rešio da obeleži ugradnju svog 100-tog HURRICANE power kit-a u M5, pa je tim povodom predstavljen još jači model - M5 HURRICANE RRs.
Prebacivanjem na Alfa-N sistem upravljanja motorom, motor sada može razviti 830 KS, što je za 30 KS više od "običnog" G-Power M5 Hirricane-a, između 7.500 i 8.000 o/min, a najveći obrtni moment je 800 Nm. Dva ASA T1-313 super turbo punjača zamenjena su većim ASA T1-316. Elektronska kontrolna jedinica dizajnirana od strane G-POWER-a omogućava i dodatnu treću pumpu za gorivo, koja garantuje pouzdan dotog goriva u svim uslovima.
G-Power kaže da M5 Hurricane RRs ubrzava od 0 do 100 km/h za 4,3 sek., do 200 km/h za 9,1 sek., a do 300 km/h za 25,2 sek.,  a može postići najveću brzinu od 370 km/h.
U paketu su između ostalog BI-Kompressor „Sporty Drive“ supercharging system, modifikovano ogibljenje, komplet 20-inčnih SILVERSTONE DIAMOND točkova i novi high-performance kočioni sistem (opciono i keramičke kočnice).

Download BMW in Ovi Store now.