Glasine : Stižu BMW X7, BMW X8 i BMW CS II


Večita enigma za sve koji prate i vole automobile i automobilsku industriju je šta BMW planira u budućnosti. Kako će izgledati novi modeli, koje motore i kakve performanse će imati ...? Ovih dana se može čuti da BMW planira čak pet novih modela za budućnost.

Reč je o modelima X7, X8, CS II, BMW Large Coupe i Cabrio i BMW 7 XLi. Nešto od ovoga je realno očekivari, reč je o prva tri modela, dok su druga dva manje verovatna. BMW X7 i X8 su savim relani da se pojaveu budućnosti jer BMW smatra da je upravo budućnost kada je reč o luksuznim modelima upravo u segmentu luksuznih SUV modela. 

Download BMW in Ovi Store now.

BMW M4 - novi renderi


Ovo su najnoviji renderi za BMW M4 koji je planiran za 2014. godinu. Coupe varijanta BMW-a M3 će biti predstavljena 2014-te. Ljudi iz BMW-a i dalje razmišljaju o ideji da rebrendiraju M3 i M4. Fabrička oznaka ovog modela je F82.

BMW M4 će se bazitati na dolazećoj seriji 4, čija se premijera očekuje sledeće godine. M verzija će zadržati prepoznatljive elemente M modela. To su M prednji branik, M svetla, četiri izduvne cevi, "škrge"... 

Kada je reč o pogonskim agregatima tu još uvek ima nepoznanica, odnosno da li će BMW koristiti novi revolucionarni V6 motor ili linijski šestocilindarski motor.

Download BMW in Ovi Store now.

Novi BMW Z4 stiže 2015. godine


Po nekim informacijama BMW uveliko radi na sledećoj generaciji modela Z4 Roadster. Nova generacija popularnog kabrioleta bi trebala da ima još sportskiji i dinamičniji izgleda od sadašnje verzije.
Očekuje se da će se na tržištu pojaviti tokom 2015. godine. BMW će napraviti neke dizajnerske izmene, pa se očekuje da hauba bude kraća, a i masa vozila bi trebalo da se smanji upotrebom novih N20 motora.
Sve u svemu jedva čekam da se pojavi po meni najlepši Roadster.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW investira milijardu evra u Kini


Nakon Nemačke i SAD, Kina je trenutno treće globalno najveće tržite za BMW Grupu. U prvoj polovini prošle godine, prodaja vozila na tamošnjem tržištu skočila je za čitavih 61% na rekord od 121.614 prodatih vozila.

Ovo je impliciralo BMW-u da bude mnogo prisutniji na ovom tržištu, pa je zajedno sa kineskim partnerom Brilliance, investirao oko 1 milijardu evra u razvoj i proširenje Shenyang pogona, čime je BMW u Kini otvorio još 4.000 novih radnih mesta.

Proizvodni kapaciteti u fabrikama Da Dong i Tiexi, zajedno sa ovom investicijom omogućiće proizvodnju veću od 300.000 vozila.

Izvor: Radulovic-group.com

Download BMW in Ovi Store now.