Kina je najveće tržište za BMW Group


BMW Group je nedavno objavio da je u prvom kvartalu 2012. godine širom sveta prodato 425.528 automobila marki BMW, MINI i Rolls-Royce, što predstavlja rast od 11,2% u odnosu na prvi kvartal 2011. godine.

Od tog broja, 80.014 vozila je prodato u Kini (povećanje od 36,8%), pa je najmnogoljudnija zemlja sveta postala najveće tržište za BMW Group. Na drugom mestu je tržište SAD-a, gde je u prvom kvartalu 2012. prodato 75.729 vozila BMW Groupe (povećanje od 16,6% u poređenju sa istim periodom 2011. godine).

Treće tržište po važnosti za BMW Group je Nemačka, sa 66.222 plasiranih vozila (rast od 2%).

BMW inače nastavlja da širi svoju ponudu na kineskom tržištu, pa će tako na predstojećem Salonu automobila u Pekingu premijeru imati i produžena Li verzija Serije 3.

Izvor– Autoblog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Akrapovič i BMW Motorsport - jedinstveno partnerstvo u DTM-u


Nakon dužeg vremena BMW se vratio u DTM šampionat ( Deutsche Tourenwagen Masters). A kako bi postigao što bolje rezultate BMW će imati pomoć slovenačkog Akrapoviča. Akrapovič je postao službeni partner BMW Motorsport-a, i ove sezone pet od šest BMW-a za DTM će imati Akrapovičev logo na sebi.

Prva trka DTM šampionata će se održati 29. aprila u Nemačkon na stazi Hockenheimring, a nakon toga sledi još 10 trka do kraja šampionata koje će se voziti u 5 evropskih zemalja.

Tehnički direktor Akrapoviča, Uroš Rosa, izjavio je : "Kada se BMW posljednji put takmičio u DTM-u, nemačka kompanija i njena tehnologija apsolutno je dominirala prvenstvom. Zbog toga, mi iz Akrapoviča smo uzbuđeni što smo uključeni kao novi tehnički partner u početnoj i presudnoj fazi razvoja. S obzirom na 21 godinu stručnosti u području trka i zamena izduvnih sistema, firma već jedno duže vreme usko surađuje sa BMW-om. Radeći zajedno, smatramo da će Akrapovič i BMW biti nezaustavljivi. "

Akrapovič izduvni sistemii su poznati po svom uticaju na poboljšanje performansi, lagane su konstrukcije, trajni, proizvode fascinantni zvuk. Firma je osnovana u Sloveniji pre 21 godinu od strane bivšeg vozača motocikla, Igora Akrapoviča. Do danas, 64 svetska prvaka su postigli svoj uspjeh uz pomoć Akrapovič izduvnih sistema. Kompanija danas zapošljava 500 radnika i distribuira svoje proizvode u više od 60 zemalja.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW X6M by Cor Wheels


Tjunerska kuća COR WHEELS je predstavila set novih felni za BMW X6M, nazvan COR Levinson. Sa novim felnama dolazi do izražaja "mišićav" izgled X6M, kao i njegove performanse.

Ove točkove karakteriše blago konkavni dizajn koji naglašava pouzdanost i snagu i daje točkovima dinamički izgled.

Download BMW in Ovi Store now.

Video : Kako nastaju BMW Motorrad kacige


Niko ne može sprečiti zakone fizike. Ali ako ih razumete i poznajete, možete razviti rešenja koja značajno povećavaju sigurnost vožnje na dva točka. Za vozača sigurnost takođe podrazumeva računanje na individualni stil vožnje – bez obzira je li sportski ili udoban – i podređivanje postavki upravo tom stilu vožnje.

Naravno ne treba, zaboraviti bezbednost, a prvo što pomislimo kada pomenemo bezbednost motociklista su zaštitne kacige.

BMW Motorrad zaštitne kacige imaju najbolje vrednosti ublažavanja udara, dobru izolaciju uz niski nivo buke i odličnu formu nasedanja na glavu, što uz sjajan dizajn ove kacige čine izuzetno atraktivnim.

Onaj ko voli brza i česta putovanja i ko teži savršenstvu u detaljima rukovanja, kome pogoduju veliki i priručni otvori za vazduh, velika preglednost, uz pogodnost nošenje naočara, može da izabere samo BMW Motorrad zaštitne kacige.

Izvor- Moto.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Prvi trkački model na bazi nove BMW serije 3


U roku od samo šest nedelja, južnoafrički tim ADF Motorsport kreirao je prvi trkački automobil zasnovan na šestoj generaciji BMW-a serije 3.

Za uključivanje klasičnog modela BMW 335i u konkurenciju lokalnog Bridgestone Production Car šampionata, u ovaj 335i su ugrađeni mnogi delovi iz BMW M Performance portfolija, kao što su 370mm M Performance prednje disk kočnice.

Trkački BMW 335i pogoni sportski optimizovan 6 cilindrični agregat opremljen BMW Twin Turbo tehnologijom. I pogodite, već u prvoj ovosezonskoj trci na stazi Killarney, vozač Anthony Taylor je pobedio sa novim BMW 335i!

Za više informacija o BMW M Performance delovi, vlastitih BMW-ovih delova za naknadnu ugradnju posetite: www.bmw-mperformanceparts.com

Izvor: Radulovic-group.com

Download BMW in Ovi Store now.

8 Videa : Završena testiranja BMW-a M3 DTM


Video I : BMW M3 DTM na stazi 1

Video II :  BMW M3 DTM na stazi  2

Video III : "Poziranje" 

Video IV : Interviju sa BMW DTM vozačem Joey Hand-om

Video V : Interviju sa Jens Marquardt-om, direktorom BMW Motorsport-a

Video VI : Interviju sa BMW M3 DTM vozačem Dirk Werner-om

Video VII : Interviju sa BMW M3 DTM vozačem Andy Priaulx-om

Video VIII : Interviju sa BMW M3 DTM vozačem Augusto Farfus-om
Download BMW in Ovi Store now.

BMW F10M M5 by Manhart Racing


Manhart Racing je predstavio svoj novi model nazvan MH5 S-Biturbo. U osnovi to je BMW M5 f10, i ovo predstavlja još jednu moodifikovanu verziju.

Twin-turbo V8 motor zapremine 4,4l je dobio dodatnih 73 KS i 100 Nm, tako da MH5 sada raspolaže sa 633 KS i 780 Nm. Podaci o ubrzanju za sada nisu poznati, kao ni o maksimalnoj brzini.

Najavljene su i snažnije verzije ovog modela koja bi trebala da raspolažu sa  670 KS odnosno 735 KS.Pored boboljšanih performansi M5 je dobio i modifikovano ogibljenje, novi izduvni sistem, set alu felni od 21 inča.

Download BMW in Ovi Store now.