BMW uveo novu eDrive oznaku za "i" porodicu


Kako to proizvođači automobila obično znaju da učine, BMW je još malo zakomplikovao označavanje svojih vozila. Uz svu silu oznaka za klase automobila i njihove namene, Bavarci su sada ubacili i dodatnu oznaku koja će služiti za raspoznavanje svih automobila iz njihovog “i” pod-brenda. 
Tako ćemo uz oznake sDrive i xDrive uskoro na BMW modelima imati i onu “eDrive” koja će označavati sva električna i plug-in hibridna vozila iz BMW-a.
Nova eDrive značka se po prvi se put pojavila na kabriolet studiji modela i8 na Salonu u Pekingu, a nju će Nemci koristiti kako bi javnosti otkrili s kakvim performansama barataju automobili “i” porodice. Tako bi oznaka i8 eDrive30 verovatno trebalo da otkriva dao taj hibridni kupe ima snažniji elektromotor i veći kapacitet baterija od modela sa oznakom i8 eDrive20.

Izvor:AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

VIDEO: BMW M5 Active Sound (isključen/uključen)


Novi BMW M5 (F10) dolazi sa nizom novih gedžeta, od kojih ćete neke više zavoleti, a neke možda ne. Jedna novina je i Active Sound sistem.
Najjednostavnija definicija ovog sistema je sledeća: Ovaj sistem je dizajniran od strane BMW-a kako bi se "tačno replicirali" zvuci bi-turbo V8 motora u kabinu kroz audio sistem vozila. Prošlo je vreme kada smo otvarali prozore i gasili radio, kako bi uživali u zvuku. Sada jednostavno uključite audio sistem i zvuk motora je u vašoj kabini. BMW tvrdi da elektronski kontrolisani sisitem ravnomerno širi zvuk kroz svih pet sedišta i da se uzima u obzir niz faktora prilikom reprodukcije zvuka, uključujući i tzv. performance mode settings. 
Ovaj sistem daje vozaču izuzetno precizan utisak o trenutnom opterećenju motora i još intenzivniji osećaj performansi i zvuka V8 bi-turbo motora. U videu poslušajte kako zvuči BMW M5 sa uključenim, odnosno sa isključenim Active Sound sistemom.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW Serija 3 Long Wheelabase - premijera u Pekingu


Na sajmu automobila u Pekingu, BMW je predstavio potpuno novi 2012 BMW Seriju 3 Long Wheelabase. Ovaj model je namenjen brzo rastućem kineskom tržištu, pri čemu će Serija 3 Li biti dostupna na kineskom tržištu do kraja ove godine i nadmetaće se sa sličnim ponudama Audija.

Model F30 Li će biti proizvođen u Kini i produžena platforma će biti ista kao ona koja će se koristiti za nastupajući BMW Serija 3 Gran Turismo model. Kineski kupci će na raspolaganju imati BMW 335Li, 328Li ili 320Li, pri čemu sve modele pokreću moćni i efikasni BMW motori sa TwinPower Turbo tehnologijom.

Više slika pogledajte OVDE.

Izvor - Moto.rs

Download BMW in Ovi Store now.

BMW i8 Concept Spyder imao svetsku premijeru na sajmu u Pekingu


Model BMW i8 Concept Spyder je imao svoju svetsku premijeru na sajmu automobila u Pekingu. Ovaj model jasno sa zadnje strane vozila nosi eDrive oznaku koja ukazuje na novu tehnologiju. U budućnosti, eDrive oznaka će se nalaziti na svim BMW i električnim i plug-in hibridima.

BMW eDrive se sastoji od komponenti električnog pogonskog agregata: električnog motora razvijenog od strane BMW-a, Li-Ion baterije i konačno inteligentnog sistema za upravljanje motorom. Ova tehnologija osigurava elektromobilnost sa BMW eDrive jedinstvenim doživljajem. Vozila koja koriste eDrive tehnologiju su ekstremno agilna i nude enormno zadovoljstvo vožnje. Li-Ion baterije i inteligentni sistem upravljanja motorom donose značajno uvećanje u opsegu kretanja i snazi vozila.

Više slika pogledajte OVDE.

Izvor - Moto.rs

Download BMW in Ovi Store now.