Video: Road & Track – BMW 328i Sedan vs. Mercedes-Benz C250 Sport


Download BMW in Ovi Store now.

Potvrđen 4x4 pogon za BMW M135i, najavljen BMW M750d


Car&Driver magazin je nedavno obavio razgovor sa predsednikom BMW M odelenja, Friedrichom Nitschke-om, koji je plasirao neke zanimljive informacije u vezi budućih proizvoda. 
 Nitschke je bio jasan povodom predstojećeg BMW-a M135i koji je prikazan u koncept izdanju na Ženevskom sajmu automobila u martu. Potvrđeno je da će šestocilindrični turbo agregat biti ponuđen sa opcionim pogonom na sva četiri točka, kao i izborom ručnih i automatskih menjača. 
Nitschke je odbacio nagađanja o M verzijama budućih i3 i i8 automobila, opisujući ih kao automobile koji su potpuna suprotnost u odnosu na redovne i M automobile. 
Nitschke se osvrnuo i na trenutnu seriju 7, konkretno na tzv. M750d koji bi trebalo da se takmiči sa Audijem S8 i Mercedesovom S-klasom AMG. Snaga će verovatno doći iz istog agregata koji pokreće i M550d xDrive, drugim rečima radi se o 3,0 litarskoj šestocilindričnoj triple-turbo kombinaciji koja razvija 280kW (380KS) i 740 Nm obrtnog momenta.

Download BMW in Ovi Store now.

ATT-TEC E93 BMW M3 Convertible sa 520KS


Nemački ATT-TEC  je vlasnicima BMW-a M3 Convertible ponudio novi tjuning paket. Pre svega taj paket je sumeren na povećanje snage motora. Uz pomoć G-Power compressor kit, po ceni od 11.430 evra plus dodatnih 1.310 evra za instalaciju, i sportski izduvni sistem od nerđajućeg čelika, pa ovaj M3 Cabrio raspolaže sa 520KS.

ATT je opremila M3 sa setom ADV.1 alu felnama sa  Vredestein Ultrac Sessanta pneumaticima i modifikovanim ogibljenjem. 

U paketu su takođe i set 20-inčnih ADV.1 točkova, Vredestein Ultrac Sessanta gume i modifikovano ogibljenje.

Cena za kompletan paket je 26.573 evra. 

Download BMW in Ovi Store now.