Od 2014. godine BMW X5 F15 će imati vazdušni jastuk za pešake


Od 2014. godine, novi BMW X5 , kodnog naziva F15 će karakterisati oblije linije i površine koje će proširiti dizajn X familije. Na prednjem kraju, novi X5 će karakterisati impozantnija rešetka motora koja će biti šira i veća nego kod trenutnog modela. 

Smanjenje mase, kao i kod drugih BMW modela će doći kroz upotrebu visokotehnološkog čelika, više aluminijuma i inteligentniji dizajn. Opcije pogonskih agregata će uključivati kako benzinske tako i dizel jedinice, te ActiveHybrid tehnologiju sa 2.0L četvorocilindarskim dizel motorima. Pored toga, novi X5 će karakterisati i vazdušni jastuk za pešake. Kada ovo vozilo bude uključeno u koliziju sa pešakom, poklopac motora se blago podiže i vazdušni jastuk oblika slova U se razvija preko vetrobranskog stakla sa ciljem ublažavanja udara.

Download BMW in Ovi Store now.

VIDEO: Alpina B3 GT3


Na bazi BMW serije 3 Coupe (E92), ovaj B3 GT3 dolazi sa rednim brojem 4 od 99 jedinica koliko ih je plasirano na tržište. Ispod haube je isti twin-turbo 3,0 litarski redni šestocilindraš koji se nalazi i ispod haube Alpine B3 Bi-Turbo S.
Međutim, zahvaljujući Akrapovič izduvnom sistemu, snaga se povećava za 8KS (6 kW), tako da ukupna snaga sada raste na 408KS (300 kW) i 540 Nm obrtnog momenta. 
Ubrzanje od 0 - 100 km/h traje 4,6 sekunde, dok će vam maksimalnu brzinu prezentovati Christian Gebhard u video prilogu. Isporuka B3 GT3 verzije je u toku, a cena će se kretati oko 90.000 € (uključujući i PDV u Nemačkoj).

Download BMW in Ovi Store now.

Od 2014. godine Toyota automobili će koristiti BMW dizel motore


Automobili kompanije Toyota svakako ne spadaju među zanimljivija vozila na tržištu, uprkos tome što Toyota vozila važe za najpouzdanija. Međutim, Toyota ima planove da vozila proizvodi i na drugim tržištima, pri čemu je recimo proizvodnja Yaris hibrida u Francuskoj jedan od koraka.
Takođe, od 2014. godine, Toyota automobili će koristiti BMW dizel motore na osnovu sporazuma o saradnji između dve kompanije. Evropskim tržištem inače dominiraju nemački proizvođači, pa je odluka o sklapanju partnerstva sa kompanijom BMW dobar strateški potez kompanije koji će joj doneti sniženje troškova proizvodnje na evropskom kontinentu.
Izvor-Moto.rs

Download BMW in Ovi Store now.

VIDEO: BMW M5 (F10) sa Eisenmann izduvnim sistemom

Download BMW in Ovi Store now.

BMW 650i Shadow Walker by SR Auto Group

 


SR Auto Group je ponudila modifikovani BMW 650i, pa će vlasnici ovog modela dobiti veću mogućnost za individualizaciju svog "ljubimca". Model je nazvan Shadow Walker i izgleda inpresivni.

SR auto Group se odlučila da spoljašnost BMW-a 650i bude mat crne boje koja se savršeno uklapa sa nazivom automobila. Pored mat boje tu su MHT Niche 20-inčne Circuit T04 alu felne koje su takođe crne boje.

Kada je reč o krovu on je u potpunosti sjajan, pri čemu je moguće da je reč i o panoramskom krovu. Kanadska firma za sada nije objavila da li je nešto rađeno sa performansama, mada sam izgled je i više nego dovoljan.

Više slika pogledajte OVDE.

 

Download BMW in Ovi Store now.