Kina je najveće tržište za BMW Group


BMW Group je nedavno objavio da je u prvom kvartalu 2012. godine širom sveta prodato 425.528 automobila marki BMW, MINI i Rolls-Royce, što predstavlja rast od 11,2% u odnosu na prvi kvartal 2011. godine.

Od tog broja, 80.014 vozila je prodato u Kini (povećanje od 36,8%), pa je najmnogoljudnija zemlja sveta postala najveće tržište za BMW Group. Na drugom mestu je tržište SAD-a, gde je u prvom kvartalu 2012. prodato 75.729 vozila BMW Groupe (povećanje od 16,6% u poređenju sa istim periodom 2011. godine).

Treće tržište po važnosti za BMW Group je Nemačka, sa 66.222 plasiranih vozila (rast od 2%).

BMW inače nastavlja da širi svoju ponudu na kineskom tržištu, pa će tako na predstojećem Salonu automobila u Pekingu premijeru imati i produžena Li verzija Serije 3.

Izvor– Autoblog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Akrapovič i BMW Motorsport - jedinstveno partnerstvo u DTM-u


Nakon dužeg vremena BMW se vratio u DTM šampionat ( Deutsche Tourenwagen Masters). A kako bi postigao što bolje rezultate BMW će imati pomoć slovenačkog Akrapoviča. Akrapovič je postao službeni partner BMW Motorsport-a, i ove sezone pet od šest BMW-a za DTM će imati Akrapovičev logo na sebi.

Prva trka DTM šampionata će se održati 29. aprila u Nemačkon na stazi Hockenheimring, a nakon toga sledi još 10 trka do kraja šampionata koje će se voziti u 5 evropskih zemalja.

Tehnički direktor Akrapoviča, Uroš Rosa, izjavio je : "Kada se BMW posljednji put takmičio u DTM-u, nemačka kompanija i njena tehnologija apsolutno je dominirala prvenstvom. Zbog toga, mi iz Akrapoviča smo uzbuđeni što smo uključeni kao novi tehnički partner u početnoj i presudnoj fazi razvoja. S obzirom na 21 godinu stručnosti u području trka i zamena izduvnih sistema, firma već jedno duže vreme usko surađuje sa BMW-om. Radeći zajedno, smatramo da će Akrapovič i BMW biti nezaustavljivi. "

Akrapovič izduvni sistemii su poznati po svom uticaju na poboljšanje performansi, lagane su konstrukcije, trajni, proizvode fascinantni zvuk. Firma je osnovana u Sloveniji pre 21 godinu od strane bivšeg vozača motocikla, Igora Akrapoviča. Do danas, 64 svetska prvaka su postigli svoj uspjeh uz pomoć Akrapovič izduvnih sistema. Kompanija danas zapošljava 500 radnika i distribuira svoje proizvode u više od 60 zemalja.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW X6M by Cor Wheels


Tjunerska kuća COR WHEELS je predstavila set novih felni za BMW X6M, nazvan COR Levinson. Sa novim felnama dolazi do izražaja "mišićav" izgled X6M, kao i njegove performanse.

Ove točkove karakteriše blago konkavni dizajn koji naglašava pouzdanost i snagu i daje točkovima dinamički izgled.

Download BMW in Ovi Store now.