BMW M6 kabriolet će se pojaviti u junu i to po ceni od oko 86.800€


Obzirom da je 2013 BMW M6 model imao svoj svetski debi u Njujorku, nemačka kompanija je iskoristila priliku da najavi informacije o cenama za nove M6 kupe i kabriolet verzije na teritoriji SAD.

Prvi će u prodaju da stigne M6 kabriolet koji će se pojaviti u junu i to po ceni od oko 86.800 evra. Sa druge strane kupe model će se pojaviti kasnije tokom leta i njegova cena će biti nešto niža odnosno 81.500 evra.

Download BMW in Ovi Store now.

Produženi BMW 3 Li za Kinu


Na predstojećem međunarodnom sajmu automobila u Pekingu BMW će pored premijere najnovije generacije serije 3 predstaviti i produženu Li verziju ovog modela prilagođenu kineskom tržištu.

BMW 3 Li ima veće međuosovinsko rastojanje tj duže za 110mm (ukupno 2920 mm), dok je dužina porasla na 4734 mm. Serija 3 Li takođe ima i veća zadnja vrata, a nudi naravno više mesta za putnike pozadi.

U ponudi će biti tri verzije, i to BMW 320Li sa 2,0 litarskim turbo motorom sa 184KS, BMW 328Li sa 245KS i BMW 335Li sa 3,0 litarskim turbo šestocilindrašem koji raspolaže sa 306 konja (svi su standardno upareni sa osmostepenim automatskim menjačem).


Download BMW in Ovi Store now.

MINI United: Francuska domaćin četvrtog po redu okupljanja ljubitelja MINI automobila


MINI United, najveće svetsko okupljanje ljubitelja MINI automobila, održava se ove godine od 11. do 13. maja, na jugu Francuske – na stazi Formule jedan u Le Castelletu.

Internacionalna zajednica ljubitelja MINI brenda svakog dana broji sve više fanova, a ovog maja se okupljaju po četvrti put na open-air festivalu, gde će osim okupljanja vozača, biti obezbeđen i veliki broj pratećih aktivnosti. Trke, MINI Beauty parking, predstavljanje MINI Motorsport timova, razne MINI Lifestyle radionice i piknik, predstavljaće zabavu za posetioce tokom dana, dok je tokom večeri obezbeđen bogat muzički program. Kao glavne zvezde, nastupaju Iggy Pop and the Stooges, Gossip (grupa koja ove godine gostuje i na našem EXIT festivalu), Martin Solveig, The Rifles i mnogi drugi.

Još jedna od atrakcija će biti MINI Club Area, na kojoj će internacionalni klubovi ljubitelja MINI automobila imati priliku da se predstave. Ove godine će biti predstavljeno 20 intenacionalnih MINI klubova, među kojima će biti i MINI klub Srbija.

Karta za sva četiri dana festivala, koja uključuje i prisustvo na svim dodatnim sadržajima, košta 40 eur, i može se nabaviti preko sajta www.minispace.com . Smeštaj je moguće rezervisati u nekom od brojnih hotela u blizini staze, a osim toga, MINI je obezbedio prostor za kampovanje za sve koji žele da dožive festival na pravi način.

Na prethodnom MINI United skupu u Silverstonu 2009. godine, okupilo se oko 25 000 MINI fanova iz čak 40 zemalja, gde je ujedno i proslavljeno 50 godina MINI automobila. Sudeći po pripremama i prostoru koji je obezbeđen, ove godine će rekord svakako biti oboren.

PR Delta Motors

Download BMW in Ovi Store now.