BMW i8 Spyder Concept


Ovo su prve fotografije novog BMW-ovog i concept modelam nazvanog BMW i8 Spyder. Posle objavljivanja fotogrrafija na internetu počela je polemika da li su fotografije stvarne ili ne ali su brojni pouzdani izvori potvrdili njihovu autentično.

Premijera novog koncept modela je najavljena za predstojeći salon automobila u Pekingu.BMW i8 Spyder kombinuje 1,5 litarski trocilindrični turbo benzinac sa direktnim ubrizgavanjem koji razvija 220KS, elektromotor od 130KS i litijum-jonske baterije. i8 Spyder može da se kreće i samo na elektropogon, a tada može da pređe 30 km.

BMW i8 Spyder je teža 1630 kg, a od 0-100 km/h ubrzava za oko 5 sekundi, dok je najveća brzina ograničena na 250 km/h, a potrošnja iznosi oko 3 l/100 km.
Serijski i8 Coupe se očekuje u prodaji 2014. godine, a godinu dana kasnije i ovaj i8 Spyder.

Download BMW in Ovi Store now.

Rolls Royce Phantom Coupe Mirage


Rolls-Royce je pripremio model Phantom Coupe Mirage, napravljen po narudžbini iz Abu Dhabi Motorsa.

Radi se o unikatnom primerku inspiranom arapskim konjima, tačnije po trkačkom konju Mirage koji se takmičio dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka. Zato su na ovom Phantomu Coupe i brojne Mirage oznake (na naslonima za glavu, prednjem apnelu...).

Rolls Royce Phantom Coupe Mirage karakterišu i mat crni eksterijer (sa crvenom linijom na boku i Mirage logom), točkovi od 21 inča, kao i dvobojni luksuzni enterijer (u mugello red / black kombinaciji).
Cena se u kratkoj vesti ne navodi.

Izvor - Autoblog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

BMW 650i Coupe by Hamann


Hamann u svojoj ponudu uvrstio i tjuning paket za novi BMW serije 6 Coupe.

Hamann je za BMW 650i spremi nekoliko različitih setova aluminijumskih felni, a pored toga i modifikovano ogibljenje, novi sportski izduvni sistem od nerđajućeg čelika, aero body paket.

U aero body paket spadaju izmenjeni branici, spojleri, pragovi, zadnji difuzor. Hamann-ova šestica je dobila nova LED dnevna svetla i promenjenu unutrašnjost.

Pojačan je i 4,4 litarski V8 agregat, ali za sada nisu poznati podaci o performansama.

Download BMW in Ovi Store now.