BMW X1, M6 Cabriolet će imati premijere za salon u Njujorku


BMW je zvanično potvrdio da će M6 kabriolet i BMW X1  imati svoju premijeru na sajmu automobila u Njujorku 4. aprila. Pored ova dva modela na štandu BMW-a će se nalaziti i M6 kupe i BMW 6 Gran Coupe, kao i koncepti i3 i i8.

Novi BMW X1 će se po prvi put "predstaviti" američkom tržištu. Prodaja će početi ovog leta i u ponudi će se naći model sa 2,0 litarskim TwinPower četvorocilindarsim agregatom. Ovaj motor obezbeđuje snagu od 240 konja i 352 Nm ortnog momenta.

Download BMW in Ovi Store now.

Video : Cool prezentacija BMW-a serije 3 u Australiji


Download BMW in Ovi Store now.

BMW M Festival 2012


Staza Nürburgring je dobro poznata među trkačima entuzijastima i svim ljubiteljima brzine. A za sve njih i fanove BMW-a nema boljeg mesta za proslavu jedinstvenog BMW M Festivala.

Baš kao i prošle godine, BMW M fanovi opet mogu računati na tri uzbudljiva dana, puna zabave, mnoštvo auto-moto sadržaja, upotpunjeno nezaboravanim programom. Ne propustite M Night, M Party i izuzetni M Corso. Ukoliko želite da budete deo ovog festivala, obezbedite sebi mesto rezervacijom ulaznica na ovoj stranici:
http://www.the-m-festival.de/en/home.html
Pogledajte deo atmosfere sa prošlogodišnjeg BMW M Festivala:

Izvor: Radulovic-group.com

Download BMW in Ovi Store now.

Video : Egipćanin u BMW 1 Coupe ugradio V8 motor iz BMW-a M3


Jedan egipćanin je došao na ideju da napravi sopstvenu verziju BMW-a 1M. Napraviti od modela 120d sopstveni 1M, tj ugraditi 4,0 litarski V8 motor iz BMW-a M3 je veliki poduhvat koji zahteva dosta vremena, truda a i novca.

Da bi svoju ideju pretvorio u delo ovom egipćaninu je bilo potrebno oko 8 nedelja i 45.000 dolara koliko je uložio u svoj BMW serije 1. Osnovno model 120d je pretrpeo dosta promena, između ostalog zamenjo je kompletno vešanje iz M modela, novi izduvni sistem, M zadnji branik, prošireni su lukovi oko točkova, postavljene su nove 19-inčne felne, ugrađen je iDrive sistem druge generacije, ugrađen je novi hladnjak...

Ovo se sve na kraju isplati, a to napominje i vlasnik ovog "čudnog" automobila. Naime ukoliko želite da u Egipat uvezete auto preko 2.000 kubika na cenu vozila se dodaje 300% vrednosti. BMW 1M košta oko 50.000 evra i plus na to morate dodati 150.000 evra i auto vas na kraju košta 200.000. Vidi se da je 45.000 evra naspram 200.000 evra mala cifra.Pogledajte kako je na kraju ispao ovaj automobil i kakav zvuk proizvodi V8 agregat.


Download BMW in Ovi Store now.

BMW je predstavio specijalne verzije serije 3 i 5 za Olimpijske igre 2012


Dobro je poznato da je BMW jedan od oficijalnih partnera ovogodišnjih Olimpijskih igara u Londonu. Kao zvanično vozilo predstojeće olimpijade BMW je objavio slike serije 3 i serije 5 sa oznakama Olimpijskih igara, i ovi modeli će služiti za transport sportista, funkcionera i ostalih članova oimpijske zajednice.

Do sada je već isporučeno 40 automobila Olimpijskom Parku koji će biti u upotrebi, reč je o modelima 520d EfficientDynamics i 320d EfficientDynamics. Broj vozila će se povećavati i pored ova dva modela na raspolaganju će biti i hibridni modeli, modeli na električni pogon, motorcikli i bicikle.

Procenjena vrednosto sponzorskog ugovora izmedju BMW-a i ovogodišnje olimpijade je oko 40.000.000 evra.

Download BMW in Ovi Store now.