Ženeva 2012: Premijera, novog BMW 328i sa M Sport paketom


Na sajmu automobila u Ženevi kompanija BMW, odnosno njeno M tjunersko odeljenje je predstavilo F30 BMW 328i sa M Sport paketom unapređenja. Ovaj paket donosi 18 ili 19“ lagane točkove kao i M tjunirano oslanjanje koje sušta vozilo za 10mm.
Ostala aerodinamička unapređenja ovog modela uključuju prednje i zadnje branike, te umetke na difuzoru u tamnoj metalik boju, hromirane izduvne cevi. U kabini, M tema se nastavlja sa sportskim sedištima kao i Alcnatara tapacirungom, elementima sa plavim ukrasima.

Download BMW in Ovi Store now.

Ženeva 2012 : BMW F10 M5 by AC Schnitzer


Pre par dana ste mogli da pročitati članak o AC Schnitzer-ovom BMW-u M5 koji je svoju premijeru doživeo danas na salonu automobila u Ženevi.

Slike sa samog štanda pogledajte OVDE.

Download BMW in Ovi Store now.

Ženeva 2012: Premijera modela BMW Serije 6 Gran Coupe


BMW je predstavio svoj novi model serije 6 Gran Coupe na salonu u Ženevi. 

Više slika BMW-a 6 Gran Coupe sa salona u Ženevi pogledajte OVDE.

A više informacija o seriji 6 Gran Coupe pročitajte OVDE.

Download BMW in Ovi Store now.

Rolls Royce Phantom Series II

 

 

Rolls-Royce je predstavio osveženu gamu Phantoma koja se sastoji od limuzine, Drophead kupea i kupea. Nazvana je Phantom Serijom II i odlikuje se kozmetičkim poboljšanjima koje je razlikuju od Phantoma originalno predstavljenog 2003. godine.

 
Čeoni deo je osvežen redizajniranim branikom i novim setom LED farova. U te promene spadaju i elektronski kontrolisani reflektori.

Kokpit je obogaćen i velikom kontrolnom konzolom sa ekranom od 8,8 inča sa 3D topografijom pejzaža.

Potpuno novi osmobrzinski menjač i zadnji diferencijal sada rade sa V12 motorom sa za 10% većom uštedom goriva.Izvor : TopSpeed.rs

 

Download BMW in Ovi Store now.

MINI na Salonu automobila u Ženevi

 


Portfolio koji sadrži šest modela i tri nove opcije već poznatih modela, omogućili su da MINI poželi dobrodošlicu posetiocima Međunarodnog salona automobila u Ženevi 2012. 

Na Salonu koji se održava od 8. do 18. marta, posetioci će imati prilike da vide kako jedan od vodećih proizvođača malih automobila premijum segmenta sa samopouzdanjem širi svoj grafikon rasta i u 2012. godini.

Najnoviji razvoj u asorimanu modela, koji se sada sastoji od ukupno 41 različite opcije, doveo je do stvaranja još veće raznovrsnosti, koja će omogućiti kupcima da steknu iskustvo prepoznatljivog stila MINI brenda i uživanja u vožnji bez presedana, na svoj individualni način.

Svetsku premijeru u Ženevi će imati MINI John Cooper Works Countryman, prvi atleta u ovoj liniji, koji predstavlja kombinaciju trkačkog uzbuđenja John Cooper Works i sistema pogona na svim točkovima ALL4.

John Cooper Works Countryman pokreće nedavno razvijeni četvorocilindrični motor koji se može pohvaliti twin-skroll turbo punjačem, direktnim ubrizgavanjem benzina, promenljivom kontrolom ventila i snagom od 160 kW / 218 Ks.

U standardnu opremu spadaju aerodinamični komplet, spušteno sportsko vešanje, naplaci od lake legure prečnika 18 inča, kao i ekskluzivni dizajn. Ovo je takođe i prvi model John Cooper Works kod koga se šestostepeni automatski menjač nudi kao opcija.

• Šesti model „John Cooper Works“ u trenutnom asortimanu MINI, prvi sa sa sistemom pogona na svim točkovima ALL4 u standardnoj verziji, koji će biti pušten u prodaju u jesen 2012.

• Novorazvijeni četvorocilindrični motor sa tvin-skrol turbo punjačem, direktnim ubrizgavanjem, promenljivom kontrolom ventila, radne zapremine 1,6 litara i snage od 160 kW / 218 Ks, maksimalnog obrtnog momenta od 280 Nm (sa overbustom: 300 Nm), prvi model „John Cooper Works“ sa opcionim šestostepenim automatskim menjačem.

• Ubrzanje (0 – 100 km/h) 7,0 sekundi, maksimalna brzina: 225 km/h (sa automatskim menjačem 223 km/h) kombinovana potrošnja goriva prema testu EU: 7,2 litra / 100 km, (sa automatskim menjačem 8 litara / 100 km), emisija CO2: 167 (187) g/km (sve vrednosti su privremene, do konačnih podataka).

• Aerodinamički komplet, sportsko vešanje, sportski izduvni sistem, naplaci od lake legure prečnika 18 inča, kontrola stabilnosti DSC sa kontrolom vuče DTC u standardnoj verziji. U dodatne opcije spadaju kontrastna kombinacija boja „Chili Red“ za krov i spoljene retrovizore, kao i naplaci od lake legure prečnika 19 inča.

Još jedna svetska premijera MINI brenda skrenuće pažnju na potpuno novi koncept kreiran za osvajanje novih ciljnih grupa.

MINI Clubvan Concept otelovljuje viziju malog automobila premijum segmenta povećanih transportnih kapaciteta, za poslovnu i neobaveznu primenu. Bitno se razlikuje od modela MINI Clubman na kome je zasnovan, po konfiguraciji sa dva sedišta, povećanim i ravnim prtljažnim prostorom i neprozirnim bočnim prozorima u zadnjem delu.

• Konceptualna studija izvedena iz modela „Mini Clubvan“; inovativni koncept koji predstavlja prvo teretno vozilo zasnovano na malom automobilu premijum segmenta; širok asortiman poslovnih i neobaveznih primena, u kombinaciji sa prepoznatiljivom uživanjem vožnje MINI-ja.

• Dva sedišta, odvojeni teretni prostor sa rešetkastom pregradom, neprovidni zadnji bočni prozori, dvodelna prtljažna vrata i vrata sistema „Clubdoor“ na desnoj strani vozila, za lakši utovar i istovar.

• Savremena, stvarnom životnom posvećena interpretacija koncepta kompaktnog dostavnog vozila, čiji je istorijski prethodnik „Morris Mini Van“ zasnovan na klasičnom Miniju (1960), otvara nove ciljne grupe u komercijalnom sektoru. Kombinacija proširene funkcionalnosti bez premca i aura karaktera luksuznog vozila marke MINI stvaraju veoma snažnu privlačnost.

Posetioci Međunarodnog salona automobila u Ženevi 2012. moći će da uživaju i u prvom prikazivanju tri nove opcije postojećih modela.

MINI Baker Street otelovljuje mladalački, sveži i inovativni stil čitave marke, dok se MINI Bayswater usredsređuje pre svega na sportski polet i okretnost u upravljanju po kojima je MINI čuven.

Treći član ovog tria MINI Highgate Cabrio odiše ekskluzivnom aurom i predstavlja modernu interpretaciju britanskog stila.

PR Delta Motors

 

Download BMW in Ovi Store now.