Video : Chris Harris uporedio BMW M5 vs Nissan GT-R

Download BMW in Ovi Store now.

Video : BMW zvanično vozilo ovogodišnjeg Berlinale-a

Download BMW in Ovi Store now.

BMW 650i Convertible Lumma CLR 600 GT


Lumma Design je modifikovao BMW 650i Cabrio i nazvao ga Lumma CLR 600 GT. Premijera tjunirane "šestice" najavljena je za Ženevski salon automobila.

Kada je reč o eksterijeru, CLR 600GT karakteriše aerodinamička oprema za karoseriju koja se sastoji od novog prednjeg spojlerasa LED svetlima za dnevnu vožnju, novim pragovima i zadnjeg difuzora. Modifikovano je i ogibljenje pa je auto sada niži za 20mm.

Pored aerodinamičkog paketa tu je i novi sportski izduvni sistem kao i nove alu felne GTB-Monoblock od 20 inča. Takođe je pojačan i V8 motor, a i unutrašnjost je dobila novi izgled.

4,4 litarski V8 motor je pojačan sa 408KS i 600 Nm obrtnog momenta na 490KS i 720 Nm, dok se podaci o maksimalnoj brzini i ubrzanju u vesti ne navode.

Dvobojnu unutrašnjost karakterišu sportski upravljač, koža, alkantara, aluminijumske pedale i nove patosnice.

Download BMW in Ovi Store now.

Rolls-Royce Ghost by Vorsteiner


Vorsteiner se u poslednje vreme bavio preradama BMW-a serije 5 i Bentley Continentala GT, a sada pažnju privlači i njihova modifikacija ionako luksuznog Rolls-Royce modela Ghost.

Izmene nisu velike i pre svega podrazumevaju aero body kit od ugljeničnih vlakana (prednji spojler, zadnji difuzor, zadnji spojler), izduvni sistem, kao i komplet novih 24-inčnih aluminijumskih točkova.

Pojačanje motora se u vesti ne pominje.

Izvor– Autoblog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

BMW X3 xDrive28i sa novim motorom


BMW X3 xDrive28i je dobio novi 2,0 litarski četvorocilindrični turbo benzinac koji razvija 245KS i 350 Nm obrtnog momenta, u paru sa osmostepenim automatskim menjačem, koji daje modelu BMW X3 xDrive28i više snage i efikasnosti.
Novi X3 od 0 do 100 km/h ubrzava za 6,7 sekunde, a potrošnja goriva po fabričkim podacima iznosi 7,5 l/100 km.
Tehnologija koja je uključena u okviru ovog motora sastoji se od sistema superpunjača koji radi prema Twin Scroll principu, zatim High Precision Injection sa direktnim ubrizgavanjem goriva, VALVETRONIC promenljive kontrole otvaranja ventila, i dvostruke VANOS promenljive kontrole bregastog vratila.

Download BMW in Ovi Store now.