Još snažnija Alpina B5 Bi-Turbo

 


Alpina će predstaviti novu poboljšanu verziju B5 Bi-Turbo modela. Alpina B5 modifikovana verzija BMW-a serije 5 (za one koji nisu znali Tongue out).

4,4 litarsk sa twin-turbo V8 motor je pojačan za dodatnih 33 KS i 30 Nm, pa tako sada Alpina B5 ima 540KS i 730 Nm obrtnog momenta što je samo 20KS manje od fabričkog BMW-a M5 F10 sa 560KS. Ovo poboljšanje je dovoljno da auto do stotke stiže za 4,5 sekundi (za 0,2 sec bolje od dosadašnje verzije), a maksimalna brzina iznosi 319 km/h.

Po navodima Alpine, prosečna potrošnja goriva iznosi 10,5 litara na 100 km, a emisija CO2 je 244 grama po km. Pojačani B5 Bi-Turbo bi trebalo da se pojavi i na Salonu automobila u Ženevi sledećeg meseca, pa više detalja sledi.

 

Download BMW in Ovi Store now.

Novi špijunski video BMW-a i8

Download BMW in Ovi Store now.

BMW zainteresovan za kupovinu Saaba?


Priča o Saabu još uvek nije završena, pa poslednje glasine kažu da je za kupovinu švedske marke navodno zainteresovan i bavarski BMW.

Ovu vest je za švedske medije potvrdilo više izvora, koji navode da BMW želi da kupi Saab i da nastavi sa proizvodnjom automobila.

Saab je inače u septembru 2010. godine potpisao ugovor sa BMW-om o kupovini motora, koji su trebali da se koriste u budućim Saab modelima.

Kako stvari sada stoje, za Saab je zainteresovano 6 do 7 kupaca (mada neki nemački mediji pominju da ih ima čak 14), a među njima su i kineski Youngman, indijska Mahindra i turski Brightwell Holdings.

Na kraju i podsećanje da je Saab i zvanično predao papire za bankrot 19. decembra prošle godine, i to nakon što je General Motors, bivši vlasnik Saaba, odbio da odobri prodaju kineskoj kompaniji Pang Da & Zhejiang Youngman.

Izvor– Autoblog.rs

Download BMW in Ovi Store now.