Slike sa otvaranja najvećeg BMW Showroom-a na svetu u Abu Dhabi-u


Ekskluzivni BMW Group importer Abu Dhabi Motors u glavnom gradu UAE juče je otvorio novi najveći BMW showroom na svetu vredan skoro 82 miliona dolara.

Specijalno za ovu priliku iz Minhena na otvaranju je prisustvovalo nekoliko članova top-menadžmenta BMW Grupe, na otvaranju su prisustvovali Ian Robertson, član boarda zadužen za prodaju i marketing i predsednik Rolls-Royce Motor Cars Ltd; Graeme Grieve, VP za izvoz BMW AG; i Adrian Van Hooydonk, direkot BMW Group Design.

Na otvaranju premijerno je u Emiratima prikazano nekoliko BMW, MINI i Rolls-Royce modela: šesta generacija BMW serije 3 i novi MINI Roadster, kao i dva Rolls-Royce modela koji nisu do sada bili viđeni na ovom tržištu.

Download BMW in Ovi Store now.

Špijunske slike: BMW 7 Facelift sa M Sport paketom


BMW već uveliko radi na nastupajućoj seriji 7. Špijunske slike nam pokazuju da je nova "sedmica" podvrgnuta faceliftu. Najekskluzivniji model BMW-a prolazi kroz umereni proces redizajniranja kako spoljašnosti tako i unutrašnjosti.

Tako će F01 i F02 verzije modela serije 7 LCI karakterisati kompletna LED koja su redizajnirana da izgledaju uglađenija i manjih dimenzija. Zadnja svetla su ostala nepromenjena i neznatno tamnija nego kod trenutnog modela. Svi LCI modeli Serije 7 će dobiti indikatore pokazivača pravca u kućištu bočnih retrovizora.

Od pogonskih agregata se očekuje 3.0L tri-turbo dizel jedinica koja je viđena kod modela Serija 5 i 6 koja razvija 381ks.

Download BMW in Ovi Store now.

G-Power predstavio tuning paket za BMW M5 koji sada ima 640 KS


G-Power je pustio u prodaju svoj prvi paket za BMW M5 (F10) nakon dva meseca razvoja. Stage 1 nudi povećanje performansi, uklanjanje limitera brzine i niz tehničkih poboljšanja.
Ono što nas najviše interesuje jeste informacija da 4,4-litarski twin-turbo V8 motor dobija dodatnih 80KS i 100 Nm obrtnog momenta, pa tako sada ima 640 KS i maksimalni obrtni moment od 780 Nm. Povećanje efikasnosti i uklanjanje Vmax omogućava najveću brzinu od preko 310 km/h.
Nemački tjuner nudi i keramički kočioni sistem sa diskovima 400 mm i 21-inčne Silverstone RS felnama sa Michelinovim gumama. Tu je i novi izduvni sistem od nehrđajućeg čelika, koji je takođe dostupan kako bi poboljšao soundtrack, a karakteriše ga dublji zvuk.

Download BMW in Ovi Store now.