Uslikan BMW serije 1 sa 3 vrata


Ovo su slike novg BMW-a serije 1 sa troja vrata, nastale tokom test vožnje.
Više slika možete pogledati OVDE.

Download BMW in Ovi Store now.

Prvi slupani BMW M5 f10 + slike

Tužna vest. Ovo je prvi slupani BMW M5 f10.
Slike su okačene na sajt Autogespot.com. Sudar se dogodio u Holandiji i na prvi pogled se vidi da je najviše nastradao prednji branik.
Pored polomljenog prednjeg branika vidiljive su i dodatne ogrebotine i udubljenja. Za sada nije poznat uzrok nesreće.
Vozač nije povređen, ali će ga zaboleti džep kada bude trebao da plati popravku. Meni je iskreno najžalije auta Laughing.

Download BMW in Ovi Store now.

Špijunske slike novog BMW-a X5

 

Lovci na auto novitete su uspeli da po prvi put fotografišu treću generaciju BMW-a X5. Novi X5 je dobi sportskiji izgled, i spreman ce ući u konkurentsku borbu sa Mercedesovom M klasom.

Najznačajnija promane sem izgleda je smanjenje težine, kao i poboljšanje efikasnosti motora. Novi X5 će koristiti modifikovanu platformu nove serije 5 (F10), takođe će imati i lakše osovine, koje su za 150 kg lakše od sadašnjih. To znači da bi ukupna težina trebala da bude 1.814 kg, trenutna verzija X5-ice ima 2.125 kg.

Što se motora tiče, očekuje se da će biti ugrađivani turbo šestocilindrični i osmocilindrični motori, a u planu je i hibridni model. Takođe se može čuti da se spominje nastanak dva nova četvorocilindrična motora, jedan dizel, jedan bentinac, koji bi imali 245 KS. Iako su to samo nagađanja ne treba se iznenaditi ako se i oni nađu u ponudi, BMW 528i koristi te motore.

Hibridne verzije su takođe neizbežne. Prvi hibridni sistem kombinovaće 3,0 litarski twin-turbo šestocilindrični benzinski motor sa 306 KS i 56 KS snažnim električnim motorm. Drugi hibridni sistem bi trebalo da čine 2,0 litarski četvorocilindrični dizel motor podržan od strane 15 kW snažnog električnog motora za kombinovanu snagu od 224 KS.

Više slika možete pogledati OVDE.

Download BMW in Ovi Store now.

MINI X-raid tim pobednik Dakar relija 2012.


Stefan Peterhansel i njegov suvozač Žan-Pol Kotret su pobednici Dakar Relija 2012!
Na kraju poslednje, od 14 zahtevnih faza, dvojac u zelenom MINI ALL4 Racing automobilu proglašen je za pobednike legendarnog Dakar Relija 2012, koju su prešli za 38h 54m i 46. Ovo je ujedno deseta Peterhanselova pobeda na Dakar Rally-u.
ja želeo bih da čestitam Stefanu Peterhanselu, kao i njegovom suvozaču, Žan-Pol Kotretu i celom X-raid timu na pobedi na Dakar Reliju 2012. Stajati na vrhu pobedničkog postolja, sa deset prepreka najtežeg relija na svetu je neverovatno dostignuće.”

Žoan “Nani” Roma i Mišel Perin, takođe vozeći MINI ALL4, trku su završili drugoplasirani, kompletirajući prva dva mesta za X-raid tim. Na cilju trke, u Limi, razmak između dva vozača MINI automobila je bio skoro 42 minuta.

Više informacija na http://www.minimotorsport.com/en/dakar 

PR Delta Motors

Download BMW in Ovi Store now.

Ekskluzivno: Prvi put uslikan BMW M6 Gran Coupe u plavoj kombinaciji


Nakon standardne BMW serije 6 Gran Coupe, stiže i M6 model od kog se očekuje da će koristiti najbolje što BMW ima u ponudi, u smislu kvaliteta materijala, najboljih motora koji su trenutno dostupni.

BMW M6 Gran Coupe će imatii isti motor koji se nalazi ispod haube novog BMW-a M5. Reč je o twin-turbo V8 4.4L agregatu koji u M5-tici raspolaže sa 560 KS. Međutim, u M6 Gran Coupe, kako stvari stoje, bi se ugrađivao sa dodatnih 20 "konja". Snaga će se kontrolsati putem standardnog 7-stepenog DCT menjača.

Uslikani M6 Gran Coupe je u San Marino Blue boji. Može se primetiti da je ceo krov prekriven maskirnom folijom što može nagovestit da se ispod nje krije krov od carbon fibera. 

Download BMW in Ovi Store now.

Isporučen prvi BMW ActiveE model sa motorom od 170ks na tržište SAD


Prvi BMW ActiveE model je isporučen na tržište SAD-a i tako je označen početak novog poglavlja ovog premium brenda. Vlasnici prvog ActiveE BMW-a su Tom i Meredith Mologhney  koji su ponosno primili ključeve prvog modela i započeli svoj dvogodišnji period korišćenja.
Ovaj par je dobro ipoznat sa električnim automobilima jer su učestvovali u testiranju Mini E modela. Oni su takođe učestvovali u programu tzv. elektronauta što je termin koji označava ljude koji testiraju električna vozila u odnosu na specifičnosti tržišta.
Model BMW ActiveE pogoni električni motor koji proizvodi 170ks snage. Ovaj motor omogućava pomenutom vozilu da ubrza od 0 do 100km/h za manje od 9 sekundi i ostvari maksimalnu brzinu od oko 145km/h. Jednim punjenjem ovaj model može da pređe oko 160km.

Download BMW in Ovi Store now.

Da li BMW pravi oybiljna off-road vozila?


Pitanje koje će zaokupiti mnoge ljubitelje off-road modela, ali i ljubitelje vozila kompanije BMW je može li ova kompanija da izradi ozbiljno off-road vozilo? Pre svega treba definisati šta je to ozbiljno off-road vozilo? Koje su potencijalne koristi kompanije u gradnji jednog ovakvog vozila? Ozbiljno off-road vozilo bi se moglo definisati kao off-road vozilo koje karakteriše konstantni pogon na sva četiri točka sa blokiranjem prednjeg, srednjeg i zadnjeg diferencijala.
Ovakvo vozilo bi trebalo da ima značajan klirens, najmanje 44cm, prag za ulazak, niže odnose stepena prenosa. Takođe, bogata fabrički obezbeđena oprema je veoma bitna u ovoj priči. Konačno, dizel pogon bi bio poželjan, naročito sa velikim obrtnim momentom, uz naravno efikasnost potrošnje goriva. 

Vozilo koje najviše podseća na off-road model u opsegu kompanije BMW trenutno je X5. Uprkos tome što može dosta dobro da izađe na kraj sa klizavim putevima, ovaj model teško da može da se snađe duboko u afričkoj ili južnoameričkoj džungli. BMW bi kreiranjem ovakvog modela imao tu korist što bi ušao na jedno potpuno novo tržište koje ima potencijal da donese značajna sredstva.
Izvor - Moto.rs

Download BMW in Ovi Store now.