BMW M3 E92 uništen u glupoj "nesreći"


Juče ste mogli da pročitate da je u Holandiji slupan prvi BMW M5 F10a danas su se pojavile slike još jednog uništenog BMW-a u Holandiji.

Reč je o BMW-u M3 E92, koji je imao krajnje glupu nezgodu u kojoj je izvukao deblji kraj. Gledajući slike može se videti da je M3-ojka nastradala, ni manje ni više, od saobraćajnog stuba koji se podiže iz zemlje.

Motor je potpuno uništen, a šta je vozača nateralo da krene ovim putem za sada nije poznato.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW 4 Series Gran Coupe


Dok čekamo na novi BMW serije 4 Coupe, u BMW-u pripremaju i Gran Coupe verziju buduće serije 4.

U pitanju je manji brat nedavno predstavljene "šestice" Gran Coupe, a "četvorku" Gran Coupe insajderi opisuju kao "veoma seksi" model sa četiri vrata.

Kao stvari sada stoje, BMW 4 Series Gran Coupe (kodne oznake F35) se u prodaji očekuje tek 2015. godine.

Izvor – Autoblog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

BMW M3 DTM Safety Car


Već se zna da će BMW učestvovati na DTM šampionatu sa šest trkačkih automobila. Učestvovaće modifikovane verzije BMW-a M3.

BMW će pored svojih modela koji učestvuju u trkama imati i još jednu ulogu, naime jedan M3 model će imati ulogu Safety Car-a.

DTM šampionat počinje 29. aprila na stazi Hokenhajm, a za BMW će voziti Andy Priaulx, Augusto Farfus, Bruno Spengler, Martin Tomczyk, Joey Hand i Dirk Werner.

BMW M3 DTM pokreće 4,0 litarski V8 motor sa oko 480 konja, ubrzanje od 0 do 100 km/h traje oko 3 sekunde, a postiže maksimalnih 300 km/h.

Download BMW in Ovi Store now.

Video: G-Power BMW M5 Hurricane RR juri 357 km/h

 

 

Na YouTube-u je okačen snimak na kome G-Power BMW M5 Hurricane RR dostiže neverovatnih 357 km/h na Nemačkom auto-putu. G-Power M5 Hurricane RS je najbrži karavan na svetu.
Inženjeri iz G-Power-a su visokoturažni 5,0 litarski V10 motor iz BMW-a M5 opremili sa ASA SK IIII RS twin-turbo super punjačem i prilagodili vodeno hlađenje. Rezultat ovog poduhvata je povećanje snage sa 507KS na 750KS.
Rezultat je vidiljiv na snimku ispod.


 

Download BMW in Ovi Store now.

BMW serije 5 (F10) by Vossen


Tjunerska kuća Vossen je pripremila tjuning paket za BMW seriju 5 (F10) koji podrazumeva novi aero body kit, kao i nove aluminijumske felne.

U aero bidy kit spadaju redizajnirani prednji branik sa spojlerom i masivnim usisnicima za vazduh, set novih pragova, novi zadnji branik sa difuzorom, spojler na poklopcu prtljažnika, otvor za vazduh na haubi...

Centralni element ovog modela je set 20“ Vossen CV3 točkova koji koriste konkavni petokraki dizajn i koji nude agresivni izgled i tamnu boju.

Vossen je takođe dodao boju za angel eyes ovog vozila, ali je izbor dosta diskutabilan, pa je možda bolje da je boja ostala izvan projekta. 

Download BMW in Ovi Store now.