BMW M6 Gran Coupe


BMW se po nekim informacijama sprema da na predstojećem salonu automobila u Ženevi predstavi novi M6 Coupe, kasnije tokom godine bi trebalo da bude premijera i modela M6 Cabrio, a po ovim slikama punom parom se radi na modelu M6 Gran Coupe.

M6 Gran Coupe je uslikan tokom test vožnji, a početak prodaje se može očekivati krajem godine.

Novi M6 će imati isti motor kao i novi BMW M5, 4,4 litarski V8 twin-turbo motor, koji je zamenio dosadašnji V10 agregat. M5-ica raspolaže sa 560 KS, ali se u očekuje da novi M6 ima oko 600 KS.

Pored novog motora tu je i atraktivniji izgled spoljašnosti, delovi od učljeničnih vlakana, sportska unutrašnjost, jači kočioni sistem sa karbon-keramičkim diskovima, M sportski izduvni sistem, modifikovano ogibljenje, nove alu felne....

Download BMW in Ovi Store now.

BMW Z8 by Senner


BMW Z8, e52, se proizvodio u ograničenom broju promeraka u periodu od 2000. do 2003. godine, slavu je stekao u filmu o tajnom agentu 007 koga je glumio Pirs Brosman ( u filmu je lose prosao jer je presečen na pola) i zbog svog jedinstvenog dizajna jedan od onih automobila koji kolekcionari moraju imati.

BMW Z8 je pravljen na osnovi BMW-a 507, a svaki od 5.703 primeraka koji su proizvedeni, karakteriso je 5,0-litarski V8 iz M5-tice (E39), što znači da je snaga automobila bila 400 KS i 500 Nm obrtnog momenta.
Iako se Z8 ne proizvodi već godinama to nimalo nije omelo Senner Tuning da vlasnicima ovog retkog roadstera ponudi novi kit za njegovo ulepšavanje.

Senner Tuning je za Z8 spremio novi sportski izduvni sitem, modifikovano KW ogibljenje, set novih Work Schwert SC1 aluminijumske felne od 19 inča sa Continental Sport Contact 5P gumama, Racing Gold kočionim kleštima.

Pored ovih dodataka Senner se potrudio da pojača i motor. Senner kaže da je snaga automobila porasla za 50 KS i 35 Nm obrtnog momenta, a ujedno je povećana i maksimalna brzina koja sada prelazi preko 300 km/h.

Cena ovog paketa iznosi 18.900 evra.

Download BMW in Ovi Store now.

Video : G-POWER M5 HURRICANE RS Touring dostiže 360km/h

Download BMW in Ovi Store now.

Video : The 24 Hours of Nürburgring Experience


Download BMW in Ovi Store now.