Osveženi BMW X6MSem restilizacije standardnog X6 modela i predstavljanja novog X6 M50d (sa tri-turbo dizelašem od 381KS), BMW je za novu prodajnu sezonu blago osvežio i X6M.

Kao i standardni X6, i X6M se od dosadašnje verzije razlikuje pre svega po blago izmenjenom prednjem delu (svetla, "bubrezi"), doteranim zadnjim LED svetlima, novim bojama eksterijera i novim bojama za kožni enterijer.  

Pod haubom je i dalje 4,4 litarski twin-turbo V8 motor sa 555KS i 680 Nm obrtnog momenta.Download BMW in Ovi Store now.

Auto Express video: 700 milja sa BMW-om M5

Download BMW in Ovi Store now.

BMW DTM vozač Augusto Farfustestira BMW F10 M5 na stazi

Download BMW in Ovi Store now.

Video : BMW Design - It Starts with a Sketch

Download BMW in Ovi Store now.

BMW K 1600 GT još jednom proglašen motociklom 2011. godine


Ako ste kojim slučajem posetili briselski Salon dvotočkaša sredinom meseca onda verovatno znate da je BMW-ov grand tourer K 1600 GT tamo proglašen međunarodnim motociklom godine 2011. u izboru moto novinara iz trideset zemalja. Nagrada koja se 27 godina dodeljuje motociklima drugi put zaredom je otišla u ruke Nemaca budući da je prošle godine ovu titulu poneo BMW S 1000 RR.

Nakon što se u novembru prošle godine ovaj tourer okitio nagradom za najbolji dvotočkaš u izboru Svetskog Supertest udruženja, ovaj motocikl je dobio još jedno priznanje.

Ko će poneti prestižnu IBOTY titulu odlučuju specijalizovani novinari iz Amerike, Austrije, Australije, Belgije, Češke, Francuske, Grčke, Holandije, Indije, Italije, Izraela, Japana, Južne Afrike, Kanade, Malezije, Meksika, Novog Zelanda, Nemačke, Poljske, Skandinavije, Slovenije, Španije, Turske i Velike Britanije. Na osnovu njihovog glasovanja bodovana su čak 23 dvotočkaša od kojih je titulu najboljeg na kraju poneo BMW K 1600 GT.

Ono čime je K 1600 GT osvojio sve članove žirija je kombinacija udobnosti i performansi i inovativna tehnologija koju donosi. Ne samo da je ovo prvi put u proteklih deset godina da neki proizvođač dva puta za redom osvoji titulu međunarodnog motocikla godine, već je ovo prvi put da njegova tri motocikla budu među prvih pet u izboru.

Uz K 1600 GT na prvom, BMW još ima i K 1600 GTL na četvrtom, S 1000 RR na petom mestu koje deli sa Kawasakijem ZX-10R. Treba napomenuti da je drugo mesto u ovom izboru ove godine pripalo Ducatiju Diavel, a treće Apriliji Tuono V4 aPRC.

Izvor: AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.