MINI Coupé nagradni konkurs


MINI je pripremio nagradni konkurs za sva fanove MINI Srbija Facebook stranice, na kom će najkreativniji takmičari biti u mogućnosti da osvoje MINI nagrade, a pobednik konkursa – MINI Coupé automobil na 7 dana.

Nagradni konkurs se sastoji iz dva faze: u prvoj fazi, koja traje do 07. februara, potencijalni takmičari se prijavljuju na MINI Facebook stranici, preuzimanjem aplikacije „14 days with a MINI“. Nakon prijavljivanja, odabirom 5 takmičara, od 28.02. počinje druga faza, koja traje 14 dana, i tokom koje odabrani takmičari dobijaju MINI Coupé maketu sa kojom se fotografišu na što različitijim mestima. Za pobednika glasaju svi fanovi MINI Facebook stranice, a očekuje se veliki broj nesvakidašnjih i kreativnih fotografija. Pobednik takmičenja osvaja MINI Coupé automobil na 7 dana korišćenja, tokom kog će biti u mogućnosti da ode na putovanje u organizaciji Delta Motorsa.

MINI Srbija Facebook stranica je jedna od najuspešnijih Facebook stranica auto industrije u Srbiji, i za nešto više od godinu dana, uspela je da okupi 25.000 fanova ovog Brenda u Srbiji.

PR Delta Motors

Download BMW in Ovi Store now.

Video: Razvoj Bang & Olufsen audio sistem za BMW 6

Download BMW in Ovi Store now.

BMW 2014. otvara fabriku u Brazilu


Po pisanju Rojtersa, nemački BMW planira da 2014. godine startuje sa proizvodnjom u brazilskoj državi Santa Catarina.

O tome piše i Automobilwoche, koji kaže da će odluka biti doneta uskoro, nakon proučavanja 26 mogućih lokacija.

Kako stvari sada stoje, BMW će u novoj fabrici proizvoditi tri modela, kao i jedan Minijev model.

Brazil je inače šesti najveći proizvođač automobila na svetu, a prošle godine je na tom tržištu najviše automobila prodao Fiat (754.276 vozila, 22 odsto tržišta), sledi ga Volkswagen sa 698.404 (20.4%), pa General Motors sa 632.259 (18.4%), Ford sa 314.016 (9.2%), Renault sa 194.294 (5.7%).
Izvor – Autoblog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

BMW i5


BMW planira da u svoju "i" porodicu doda još jednog člana. Pored modela i3 i i8 na tržištu će se 2015. godine pojaviti i model i5.
Reč je o porodičnom automobilu sa visokom krovom, kliznim zadnjim sedištima i prtljažnikom zapremine kao kod Toyote Prius+.
i5 će imati elektromotor snage 170 KS, a trebalo bi da bude i verzija koja će ovaj elektromotor upariti sa trocilindričnim benzinskim agregatom snage 90 "konja".
Kako se očekuje, cena za i5 neće iznositi manje od 50.000 evra.  

Download BMW in Ovi Store now.

Novi BMW M6 Coupe će imati premijeru na Ženevskom salonu


BMW se polako srema za promociju svog novog M modela. Kako piše britanski AutoCar, BMW će na predstojećem salonu automobila u Ženevi, koji se održava početkom marta, predstaviti novi BMW M6 Coupe.
Novi BMW M6 će imati 4,4 litarski V8 twin-turbo motorm koji će zameniti dosadašnji V10 agregat. Pošto se radi o istom motoru koji se ugrađuje u novi M5 očekuje se da ovaj koji se bude postavljao u M6 bude snažniji. M5 raspolaže sa 560KS, dok će BMW M6 imati oko 600KS.
Prodaja BMW-a M6 Coupe bi trebala da krene na let ove godine. Što se tiče novog M6 Cabrioleta, njegovo pojavljivanje se takođe očekuje tokom 2012. godine.

Download BMW in Ovi Store now.