Video: G-Power BMW M5 Hurricane RR juri 357 km/h

 

 

Na YouTube-u je okačen snimak na kome G-Power BMW M5 Hurricane RR dostiže neverovatnih 357 km/h na Nemačkom auto-putu. G-Power M5 Hurricane RS je najbrži karavan na svetu.
Inženjeri iz G-Power-a su visokoturažni 5,0 litarski V10 motor iz BMW-a M5 opremili sa ASA SK IIII RS twin-turbo super punjačem i prilagodili vodeno hlađenje. Rezultat ovog poduhvata je povećanje snage sa 507KS na 750KS.
Rezultat je vidiljiv na snimku ispod.


 

Download BMW in Ovi Store now.

BMW serije 5 (F10) by Vossen


Tjunerska kuća Vossen je pripremila tjuning paket za BMW seriju 5 (F10) koji podrazumeva novi aero body kit, kao i nove aluminijumske felne.

U aero bidy kit spadaju redizajnirani prednji branik sa spojlerom i masivnim usisnicima za vazduh, set novih pragova, novi zadnji branik sa difuzorom, spojler na poklopcu prtljažnika, otvor za vazduh na haubi...

Centralni element ovog modela je set 20“ Vossen CV3 točkova koji koriste konkavni petokraki dizajn i koji nude agresivni izgled i tamnu boju.

Vossen je takođe dodao boju za angel eyes ovog vozila, ali je izbor dosta diskutabilan, pa je možda bolje da je boja ostala izvan projekta. 

Download BMW in Ovi Store now.

Uslikan BMW serije 1 sa 3 vrata


Ovo su slike novg BMW-a serije 1 sa troja vrata, nastale tokom test vožnje.
Više slika možete pogledati OVDE.

Download BMW in Ovi Store now.

Prvi slupani BMW M5 f10 + slike

Tužna vest. Ovo je prvi slupani BMW M5 f10.
Slike su okačene na sajt Autogespot.com. Sudar se dogodio u Holandiji i na prvi pogled se vidi da je najviše nastradao prednji branik.
Pored polomljenog prednjeg branika vidiljive su i dodatne ogrebotine i udubljenja. Za sada nije poznat uzrok nesreće.
Vozač nije povređen, ali će ga zaboleti džep kada bude trebao da plati popravku. Meni je iskreno najžalije auta Laughing.

Download BMW in Ovi Store now.

Špijunske slike novog BMW-a X5

 

Lovci na auto novitete su uspeli da po prvi put fotografišu treću generaciju BMW-a X5. Novi X5 je dobi sportskiji izgled, i spreman ce ući u konkurentsku borbu sa Mercedesovom M klasom.

Najznačajnija promane sem izgleda je smanjenje težine, kao i poboljšanje efikasnosti motora. Novi X5 će koristiti modifikovanu platformu nove serije 5 (F10), takođe će imati i lakše osovine, koje su za 150 kg lakše od sadašnjih. To znači da bi ukupna težina trebala da bude 1.814 kg, trenutna verzija X5-ice ima 2.125 kg.

Što se motora tiče, očekuje se da će biti ugrađivani turbo šestocilindrični i osmocilindrični motori, a u planu je i hibridni model. Takođe se može čuti da se spominje nastanak dva nova četvorocilindrična motora, jedan dizel, jedan bentinac, koji bi imali 245 KS. Iako su to samo nagađanja ne treba se iznenaditi ako se i oni nađu u ponudi, BMW 528i koristi te motore.

Hibridne verzije su takođe neizbežne. Prvi hibridni sistem kombinovaće 3,0 litarski twin-turbo šestocilindrični benzinski motor sa 306 KS i 56 KS snažnim električnim motorm. Drugi hibridni sistem bi trebalo da čine 2,0 litarski četvorocilindrični dizel motor podržan od strane 15 kW snažnog električnog motora za kombinovanu snagu od 224 KS.

Više slika možete pogledati OVDE.

Download BMW in Ovi Store now.

MINI X-raid tim pobednik Dakar relija 2012.


Stefan Peterhansel i njegov suvozač Žan-Pol Kotret su pobednici Dakar Relija 2012!
Na kraju poslednje, od 14 zahtevnih faza, dvojac u zelenom MINI ALL4 Racing automobilu proglašen je za pobednike legendarnog Dakar Relija 2012, koju su prešli za 38h 54m i 46. Ovo je ujedno deseta Peterhanselova pobeda na Dakar Rally-u.
ja želeo bih da čestitam Stefanu Peterhanselu, kao i njegovom suvozaču, Žan-Pol Kotretu i celom X-raid timu na pobedi na Dakar Reliju 2012. Stajati na vrhu pobedničkog postolja, sa deset prepreka najtežeg relija na svetu je neverovatno dostignuće.”

Žoan “Nani” Roma i Mišel Perin, takođe vozeći MINI ALL4, trku su završili drugoplasirani, kompletirajući prva dva mesta za X-raid tim. Na cilju trke, u Limi, razmak između dva vozača MINI automobila je bio skoro 42 minuta.

Više informacija na http://www.minimotorsport.com/en/dakar 

PR Delta Motors

Download BMW in Ovi Store now.