VIDEO : BMW M3 DTM


Više o BMW-u M3 DTM možete pročitati OVDE.

Download BMW in Ovi Store now.

Lexus neće dobiti BMW-ov dizel motor


Toyota i BMW su početkom ovog meseca potpisali sporazum o razmeni motora i hibridne tehnologije kako bi zajednički smanjili troškove razvoja vozila sa niskom emisijom štetnih gasova. Po novom sporazumu, BMW će dostaviti Toyoti 1,6 litrarske i 2,0 litarske četvorocilindrične dizel motore počev od 2014-te.

Mnogi su se zato pitali da li će Toyotin premium brend Lexus, koji se takmiči sa BMW-om, takođe dobiti dizel motore bavarske firme. Odgovor je ipak ne. ''Ugovor sa BMW-om ne podrazumeva snadbevanj eLexsusa BMW-ovim motorima", izjavio je predstavnik Toyote za Evropu, Etienne Plas.

Isti odgovor stigao je i od BMW-ovog direktora za razvoj, Klausa Draegera, koji je izjavio da se neće dogoditi da se BMW dizel motori nađu ispod poklopca motora Lexusa.

Pomenimo i to da je evropska prodaja Lexusa u prvih 11 meseci ove godine dostigla brojku od 24.623 komada, dok je BMW brend isporučio 590.453 automobila u istom periodu. Imajući to u vidu, profesor Ferdinand Dudenhoeffer iz Center Automotive Research (CAR) Univerziteta Duisburg-Essen, izjavio je da zbog Lexusove niske prodaje u Evropi, za Toyotu ima više smisla da pozicionira Lexus kao "inovatorski" brend u Evropi, odnosno da krene u smeru plug-in hibrida odnosno full-hibrida.


U nastavku možete pročitati i PR saopštenje uvoznika Toyote za Srbiju o saradnji Toyote i BMW-a:
"BMW grupacija i Toyota su dogovorili srednjeročnu-dugoročnu saradnju radi istraživanja ekoloških tehnologija. Takođe, BMW grupacija će Toyoti Motor Europe isporučivati 1.6 i 2.0 litarske efikasne dizel motore.

BMW grupacija (BMW) i Toyota Motor Corporation (TMC) su objavili da su potpisali pismo o namerama radi srednjeročene-dugoročne saradnje na novoj generaciji ekoloških tehnologija.

Na osnovu ovog pisma o namerama, dve kompanije su se sporazumele da zajednički obavljaju istraživanja na polju nove generacije litijum-jonskih baterija. Štaviše, oni su se složili da razmotre i druge zajedničke projekte.

Osim toga, Toyota Motor Europe (TME), evropska podružnica TMC, i BMW su potpisali sporazum na osnovu kog će BMW isporučivati TME 1.6 i 2.0 litarske dizel motore, počevši od 2014. godine. Motori će se ugrađivati u određena Toyotina vozila, čija je prodaja planirana za evropsko tržište. Preko ovog ugovora, Toyota planira da proširi svoj asortiman u Evropi, kao i prodaju dizel vozila sa niskom potrošnjom goriva i emisijama CO2.

Najavljujući ovaj sporazum, Norbert Reithofer, predsednik upravnog odbora BMW AG, je rekao: “Toyota je vodeći proizvođač ekoloških tehnologija na masovnom tržištu, dok je BMW grupacija najinovativniji proizvođač premium automobila. Sada smo udružili snage kako bismo dodatno razvili ekološke tehnologije i proširili naše vođstvo u inovacijama u svakom od segmenata. Isporuka naših efikasnih i dinamičnih dizel motora Toyoti predstavlja još jedan važan korak u planiranom proširenju naših prodajnih aktivnosti, kada su u pitanju motori i pogonski agregati.”

Predstavnik TMC, predsednik Akio Toyoda, je rekao: “Sa velikim zadovoljstvom i uzbuđenjem ulazimo u ovu srednjeročnu-dugoročnu saradnju sa BMW-om, kompanijom sa vlastitom kulturom i dugogodišnjom istorijom proizvodnje automobila u Evropi, kompanijom koja pravi automobile koji su zabavni za vožnju. U duhu razvoja automobilske industrije i društva, obe kompanije će udružiti svoje veliko znanje – za početak na polju ekoloških tehnologija – i proizvesti još bolje automobile."

Izvor- AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

VIDEO: BMW-THE FASTEST CHRISTMAS CARD IN THE WORLD


Da li ste već dobili božićnu čestitku? Ukoliko niste BMW vam šalje jednu, i to ne bilo kakvu već najbržu na Svetu. BMW M5 je ove godine najpopularniji automobil na svetu pa su lkjudi iz BMW-a njega upotrebili za kreiranje najbrže čestitke.
U snimku koji sledi BMW M5 je vozio Urs Inauen, a suvozač je bio poznati ilustrator Gavin Patterson. Patterson je imao zadatak da osmisli božićnu čestitku koje će nacrtati na papiru. Ništa lakše za dobrog ilustratora, ali ima jedan mali uslov da to uradi pri punoj brzini M5-ice i ludoj vožnji po stazi. Da li je uspeo?? Pogledajte video u nastavku i sami ocenite njegovo remekdelo.

Download BMW in Ovi Store now.

Video : 200 BMW-a serije 7 na venčanju princa Alberta II od Monaka

Download BMW in Ovi Store now.

BMW 6 Gran Coupe uslikan u javnosti


BMW serija 6 Gran Coupe je predstavljen tokom prošlog vikenda, a pre par dana su se mogli videti prvi modeli bez zaštitinih folija kako krstare ulicama. 


Više informacija o ovom modelu možete pročitati OVDE.

Download BMW in Ovi Store now.